Dunlop Sport Roadsmart III: Sportovně-cestovní novinka

Tagy:  Dunlop Sport Roadsmart III, sportovní, cestovní, motocykly, novinka, životnost, grip

Sponzorované odkazy:

Dunlop Sport Roadsmart III: Sportovně-cestovní novinka

Novinka letošní sezóny s přeci jen trochu odlišným vzhledem zaujme hlavně motocyklisty, kteří oceňují odolnost, přilnavost a konstantní výkon po celou dobu životnosti. Po 31 měsících vývoje a více jak milionu testovacích kilometrů přichází na trh pneumatika Dunlop Sport Roadsmart III, která se zaměřuje na evropské řidiče.

Dlouhá výdrž a grip na mokru

Cestovně-sportovní pneumatika navazuje na úspěšnou druhou generaci, která se prodávala čtyři roky. Novinka reflektuje současnou módu velkých cestovních motorek. Disponuje novou generací dvoukomponentní běhounové směsi, inovativní dezén má pak technologii iGT. Díky ní jsou dezénové drážky rozloženy rovnoměrněji v kontaktní oblasti, tlak působí homogenně, tuhost je optimalizována a ve výsledku má pneumatika stálé a předvídatelné vlastnosti v průběhu celé své životnosti.

Dezénové drážky spolehlivě odvádí vodu během deštivého počasí, oproti předchozí generaci se zlepšila tato vlastnost zejména při vyšších rychlostech nebo v situacích, kdy je na silnici vody opravdu hodně. I se zvyšujícím se počtem najetých kilometrů zůstává ovladatelnost a manipulační schopnosti pneumatiky na vysoké úrovni.

Celkem třiapadesát variant bylo testováno, než bylo zvoleno optimální složení dvousložkové směsi kaučuku. Ten našel uplatnění na středovém běhounu a na bočnicích. Pokročilá MultiTread směs obsahuje unikátní směs tří polymerů a vyšší podíl oxidu křemičitého. To zvyšuje životnost a zároveň zlepšuje přilnavost za mokra. Další výhodou je vyšší pružnost pneumatiky i při nižších teplotách, což poskytuje lepší handling. Ve střední oblasti běhounu našly rozšíření polymery s vysokou molekulovou hmotností, které zpevňují kaučuk a dále prodlužují životnost. Pneumatika má rovněž zcela novou kostru a optimalizované kontury. Pocit z řízení je díky této inovaci intenzivnější a motocykl se řídí o poznání snáze.

Nová Dunlop Sport Roadsmart III je pro sportovní motorky i pro cesťáky. Foto: www.dunlopmotorcycle.euNová Dunlop Sport Roadsmart III je pro sportovní motorky i pro cesťáky. Foto: www.dunlopmotorcycle.eu

Testy potvrdily výkon

Aby Dunlop nejlépe ukázal kvalitu nového produktu, nechal si udělat nezávislý test. Pneumatika byla také letos v lednu podrobena zkouškám v uznávané zkušební organizaci Motorrad Test Center (MTC). Dle nezávislého verdiktu je nová Dunlop Sport Roadsmart III v porovnání s hlavními konkurenty (Michelin Pilot Road 4 GT, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Anděl GT a Metzeler Roadtec Z8 MO) zcela rovnocenným hráčem. Celkem se posuzovalo patnáct kritérií včetně stability, odezvy a přilnavosti.

Například v ovladatelnosti na suchém povrchu byla vůbec nejlepší a dařilo se jim i na mokru, zde disponují skvělým handlingem a přesností při zatáčení. Kladně byla hodnocena rovněž vyváženost mezi přední a zadní pneumatikou, stejně tak jako velmi dlouhá životnost. Testovací jezdec pak potvrdil, že i v závěru testování měly pneumatiky v zatáčkách srovnatelné vlastnosti jako na začátku.

Pneumatika se nabízí pro nejrůznější typy strojů co se hmotnosti týká a vyberou si tak majitelé motocyklů od těch cestovních přes sportovní až po naháče. Alternativou mohou být zmíněné modely Michelin Pilot Road 4 GT, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Anděl GT a Metzeler Roadtec Z8 MO.

Článek Dunlop Sport Roadsmart III: Sportovně-cestovní novinka byl publikován 12. června 2016 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...