Dunlop SP Winter Sport 3D je pneumatika nabitá technologiemi

Tagy:  Dunlop SP Winter Sport 3D, technologie, zimní, voda

Sponzorované odkazy:

Dunlop SP Winter Sport 3D je pneumatika nabitá technologiemi

Tradiční zámořský výrobce Dunlop uvádí, že s pneumatikou SP Winter Sport 3D nabízí řidičům trakci pro opravdový zimní výkon. V zimních podmínkách s vysoce výkonnou pneumatikou disponující technologií Active Traction Sipe System by totiž měl řidič mít vždy v proměnlivých podmínkách kontrolu nad vozem.

Směs běhounu „lepí“

Díky třem unikátním druhům lamel bylo dosaženo velmi dobré přilnavost a tudíž i trakci pneumatiky, informuje výrobce a dodává, že pneumatiky vynikají zejména v zatáčkách a při ovládání na ledovém, zasněženém, mokrém i suchém povrchu. Směs běhounu byla vybírána tak, aby pneumatika držela dobře na silnici. Zimní teploty, pro které je pneumatika stvořena, ale na druhou stranu výrazně napomáhají opotřebení běhounu.

Pneumatika má mnoho technologií

Jaké vlastnosti a výhody přináší jednotlivé technologie, kterými pneumatika Dunlop SP Winter Sport 3D disponuje? Active Traction Sipe system spočívá v konstrukci, kdy hlavní blok lamel poskytuje tah pro skvělý výkon, trakci a brzdění na sněhu a ledu. Řidič pociťuje podle výrobce lepší ovladatelnost vozu také na mokrém a rozbředlém sněhu. 3D lamely v ramenní oblasti pomáhají zajistit lepší přilnavost na sněhu a ledu a vynikající ovladatelnost také na suchu, slibuje Dunlop.

Pneumatika Dunlop SP Winter Sport 3D má mnoho technologií. Zdroj: http://www.dunloptires.com/Pneumatika Dunlop SP Winter Sport 3D má mnoho technologií. Zdroj: http://www.dunloptires.com/

Další technologií je Multi-Radius Tread Technology. Ta pomáhá řidiči dosáhnout vynikající ovladatelnost vozu na suchu a zároveň zachovat dobrou ovladatelnost na mokru. Jointless Band Technology pomáhá díky absenci švů rovnoměrnému tvaru pneumatiky a tím umožňuje plynulý výkon při vysoké rychlosti na dálnicích. K životnímu prostředí je podle výrobce šetrnější běhoun s nízkým objemem směsi aromatických olejů. Při konstrukci běhounu byl použit i oxid křemičitý, což pomáhá pružnosti při nízkých teplotách a jedná se také o způsob, jak zlepšit kontakt pneumatiky s vozovkou. Směrový dezén, který je klasikou u mnoha pneumatik, zlepšuje ovladatelnost na mokru a v hlubokých kalužích, které na podzim a hlavně na jaře nejsou ničím výjimečným.

Kupte si pneumatiky Dunlop SP Winter Sport 3D za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Dunlop SP Winter Sport 3D je pneumatika nabitá technologiemi byl publikován 29. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...