Dunlop Winter Response 2: Přesnost motoristé ocení

Tagy:  Dunlop Winter Response 2, stabilita, zimní, bezpečnost, přesnost, životnost

Sponzorované odkazy:

Dunlop Winter Response 2: Přesnost motoristé ocení

Zimní obutí Dunlop Winter Response 2 nabízí zejména skvělou ovladatelnost v zimních podmínkách. To znamená spolehlivé brzdné vlastnosti a lepší přilnavost, ať už jsou silnice mokré nebo pokryté sněhem. Cenově se tato pneumatika řadí zhruba mezi ekonomické obutí a prémiové pneumatiky. Co od ní lze očekávat?

Dezén běhounu pneumatiky Dunlop Winter Response 2 nabízí díky asymetrickému vzoru lepší ovladatelnost a odolnost proti aquaplaningu. O co nejlepší stabilitu a přesnost se pak stará souvislé středové žebro a přilnavost za jakýchkoliv podmínek zvyšuje pro Dunlop Winter Response 2 typické a samozřejmě asymetrické uspořádání drážek.

Lamely fungují, ať je počasí jakékoliv

Jako výhody této pneumatiky Dunlop uvádí lepší výkon na rovných úsecích i v zatáčkách a lepší odolnost proti aquaplaningu. Multilamelový systém vyvinutý společnost Dunlop pak reaguje na měnící se podmínky tolik typické pro zimu v českých podmínkách. Různé typy lamel poskytnou co možná nejlepší vlastnosti pro jízdní podmínky měnící se od sucha až po náledí. Umístění ramenních lamel pod úhlem 45 stupňů pomáhá při ostrém zatáčení na sněhu a ledu.

Pokud je silnice pokrytá sněhem, přichází ke slovu také Reverzní SnowGuide, které zachybuje sníh ve středové oblasti běhounu a tím má pneumatika větší kontaktní plochu a lepší přilnavost. Stabilní výkon v různých zimních podmínkách je přitom pro řidiče v Česku při výběru pneumatik velmi důležitá vlastnost.

Přesnost, přesnost a zase jen přesnost

Vývojáři se zaměřili zejména na to, aby pneumatika byla přesná. Díky tomu má motorista jasnouou odezvu na aktuální situaci pod koly. „Naše filosofie je jednoduchá: čím více vnímáte vozovku, tím větší máte radost z jízdy. Při vývoji je pro nás odezva vozovky proto vždy na předním místě,“ vysvětluje výrobce na svém webu a dodává: „Lepší odezva znamená citlivější řízení.“

Zdokonalenou přesnost zajišťuje zejména multiprofilový běhoun (MRT). Tyto dezény využívají deset různých profilů a díky tomu mohou nabídnout přesnější a pozvolnější odezvu. Rozložení tlaku je totiž na kontaktní ploše pneumatiky s vozovkou vysoce efektivní a přechod z přímé jízdy do zatáčky je plynulejší. Motorista tak má lepší kontrolu nad vozidlem a také se mu automobil lépe ovládá v zatáčkách, ať už je mokro nebo sucho.

Řízení dále zpřesňuje pro značku Dunlop již v podstatě tradiční posílené spojení mezi pneumatikou a ráfkem. Technologie specifické patní oblasti zlepšuje ovladatelnost, stabilitu a řidič pocítí i lepší odezvu pneumatik na podmínky na vozovce.

Dunlop Winter Response 2 disponuje mnoha technologiemi, díky kterým má skvlěou přilnavost a přesnost. Foto: www.dunlop.euDunlop Winter Response 2 disponuje mnoha technologiemi, díky kterým má skvlěou přilnavost a přesnost. Foto: www.dunlop.eu

Rovnoměrné opotřebení a „eko“ směs

Aby jízda byla bezpečná i při svižnější jízdě, bylo potřeba snížit obvodové deformace ve vysokých rychlostech. O to se stará technologie Hybrid Overlay (JLB). Kromě skvělé stability ve vysokých rychlostech zaručuje bezešvý pás také plynulé a rovnoměrné opotřebení. K nižšímu valivému odporu přispívá také optimalizovaný tvar kostry.

Směs, ze které je Dunlop Winter Response 2 vyrobena, byla původně vyvinutá pro závodní automobily. Nabízí vysokou úroveň přilnavosti a to zejména na mokrých vozovkách a při nízkých teplotách. Díky lepší přilnavosti nabízí pneu se směsí „silica-plus“ lepší výkon při brzdění a akceleraci a také se dále snižuje opotřebení.

Článek Dunlop Winter Response 2: Přesnost motoristé ocení byl publikován 2. ledna 2014 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...