Goodyear UltraGrip Performance 2: Pro „mokrý“ výkon

Tagy:  Goodyear, UltraGrip Performance 2, zimní, výkonné vozy, luxusní vozy, mokro, sníh, led, testy

Sponzorované odkazy:

Goodyear UltraGrip Performance 2: Pro „mokrý“ výkon

Úspěšná zimní pneumatika Goodyear UltraGrip má na trhu již svojí devátou generaci, nicméně pro potřeby výkonných vozů byla před pár lety vyvinuta specifická pneumatika. Její název je Goodyear UltraGrip Performance 2. I tato verze poskytuje bezpečnou přilnavost, ovladatelnost a tiché svezení.

Pneumatika má nijak extravagantní vzorek dezénu. Dominují dvě široké obvodové drážky, ze kterých vedou poměrně široké lamely odvádějící vodu z povrchu pneumatiky. Netřeba zdůrazňovat, že díky drážkám ve tvaru písmene V obutí disponuje výjimečnou odolností proti nebezpečí aquaplaningu. Mokrá vozovka a vlastnosti na ní jsou dle interních testů Goodyear nejsilnější stránkou této pneumatiky. Díky optimální tuhosti je toto obutí vhodné pro skvělou ovladatelnost nejen na mokru, ale také na suchých vozovkách.

Na mokru jsou jako doma

Přesnějšímu manévrování za sucha pak pomáhá středový pás, který je v nepřetržitém kontaktu s povrchem vozovky. Co se týká dezénu, středový pás pak patří tenkým lamelám, které jsou vzájemně propletené a dále protínají tenké obvodové drážky, které nejsou rovné, ale mírně zakřivené, ty jsou taktéž dvě. Vše pak doplňují extrémně tenké lamely ve tvaru pily pro dokonalejší záběr na kluzkém povrchu. Rovněž zimní podmínky jsou pro tuto pneumatiku jako stvořené.

Běhounová směs s optimalizovaným složením polymerů udržuje přilnavost v extrémně chladném počasí a to je v zimních podmínkách nutné. Goodyear UltraGrip Performance 2 tak disponují snadnější akcelerací, jízda do kopce je také jednodušší. Kromě pilkovitých drážek pomáhá technologie Adaptive SipeGrip (kombinuje dva různé typy lamel pro různé účely – 2D klikaté lamely ve středové části pro lepší záběr a 3D „vaflové“ lamely v ramenní a středové přechodné oblasti běhounu pro lepší vzájemné uzamykání bloků a tím vyšší ovladatelnost a kratší brzdnou dráhu) zlepšující přilnavost a brzdou dílu na ledu a zledovatělém sněhu. Jedná se tedy o příspěvek k bezpečnosti.

Goodyear UltraGrip Performace 2 znamená jistý výkon na kluzkém povrchu. Foto: www.goodyear.euGoodyear UltraGrip Performace 2 znamená jistý výkon na kluzkém povrchu. Foto: www.goodyear.eu

Cestování s těmito pneumatikami je rovněž velmi komfortní, protože se jedná o tiché a pohodlné obutí. Díky sekvenčnímu uspořádání bloků je hlučnost na minimální úrovni. Palivová účinnost je rovněž nadprůměrná v pozitivním smyslu, nicméně u majitelů výkonných aut asi na nějaké koruně za benzin až tak nesejde. Stejně tak potěší, že životnost je vyšší než u srovnatelné konkurence.

Pro Rolls Royce i Smart

Prémiové obutí od největšího výrobce pneu na světě sbírá úspěchy i v nezávislých testech (Auto Bild, ÖAMTC, TÜV SUD, Powercar a další), i když slova o vítězstvích na webu Goodyearu jsou mírně nadnesené, Nicméně pneumatiky nejsou hodnoceny špatně, což je dostatečnou zárukou, že se jedná o dobrou volbu. Ostatně, tyto pneumatiky si jako základní pro své vozy vybralo mnoho výrobců. Goodyear UltraGrip Performance 2 jsou tovární pneumatikou pro Rolls Royce Phantom, Smart Forfour, Mercedes-Benz třídy C, Ford Fiesta nebo BMW třetí řady. Konkurovat této pneumatice mohou další zástupci lepšího nadprůměru, konkrétně jde o Nokian WR G2, Dunlop SP WinterSport 3D nebo Pirelli Sottozero Winter 210 Serie II.

Článek Goodyear UltraGrip Performance 2: Pro „mokrý“ výkon byl publikován 29. února 2016 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...