Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2: Brzdí skvěle

Tagy:  Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2, letní, UHP, ActiveBraking, FuelSaving

Sponzorované odkazy:

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2: Brzdí skvěle

Nová vysoce výkonná letní pneumatika pro osobní vozy Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 se vyznačuje nejnovější technologií ActiveBraking. Jaký recept na bezpečnost má Goodyear a je krátká brzdná dráha jediné, co může tato pneumatika nabídnout?

Technologie ActiveBraking přenáší zatížení a tím může pomoct, aby krizové chvilky skončily šťastně. Použití inovačních 3D dezénových bloků běhounu pneumatiky zvyšuje její kontakt s vozovkou během brzdění a tím se nejen zlepšují jízdní vlastnosti, ale zejména se snižuje brzdná vzdálenost. Lhostejno, zda na suchu či na mokru. Na mokré vozovce je prý brzdná dráha o celé 3 metry nižší než u konkurence.

ActiveBraking pomáhá na suchu i mokru

Co je vůbec ta výrobcem opěvovaná technologie ActiveBraking, kterou se pneumatika Godyear Eagle F1 Asymmetric 2 chlubí. Ta způsobuje, že je během brzdění každý dezénový blok více zatížen a styčná plocha s vozovkou se zvětšuje. Ve spolupráci s konstrukcí pneumatiky, která disponuje překříženými kordy, se pak pochopitelně zkracuje brzdná dráha na mokru. Na suchu pak přichází ke slovu běhounová směs obsahující směs polymerů o vysoké molekulární hmotnosti spolu s kombinací pryskyřic pro „závodní“ záběr.

Goodyear rovněž uvádí, že pneumatika má vyšší přesnost řízení, lepší jízdní vlastnosti a přilnavost za sucha. Toho všeho bylo dosaženo díky nižší hmotnosti pneumatiky, nové „vysokopovrchové“ silice v běhounové směsi a i zde pomohla konstrukce pneumatiky.

U Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 se rovněž podařilo snížit hmotnost, zlepšit valivý odpor a tím snížit spotřebu paliva i hlučnost. K nižší spotřebě paliva a emisím CO2 pomáhá technologie FuelSaving, která znamená méně materiálu v pneumatice a nižší tvorbu tepla. Nicméně v ohleduplnosti k životnímu prostředí však má tato pneumatika malé rezervy. Je ale fakt, že kdo kupuje vysoce výkonné pneumatiky, tomu na šetrnosti k životnímu prostředí příliš nesejde.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 spolehlivě zabrzdí vůz na pár metrech. Foto: http://www.goodyear.eu/cz_cs/tires/Eagle-F1-Asymmetric-2Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 spolehlivě zabrzdí vůz na pár metrech. Foto: http://www.goodyear.eu/cz_cs/tires/Eagle-F1-Asymmetric-2

Úspěchy má v genech

Už předchůdce, model Eagle F1 Asymmetric, byl skvělý a získal nejvyšší ohodnocení v několika testech napříč Evropou, uspěl ve Finsku, v Británii i v Německu. Na úspěších této pneumatiky staví i tento model, jenž již podle názvu na tradici navazuje.

Finský test Tuulilasi ukázal, že pneumatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric předčila v soutěži ostatní pneumatiky v několika oblastech, včetně brzdění na suchu i na mokru a také v dosažení nejrychlejšího času kola. Nebo třeba test britského magazínu Evo potvrdil, že inovativní technologie Active CornerGrip zajišťuje výkonnost a bezpečnost a nemá dopad na ostatní vlastnosti, pneumatika byla totiž kladně hodnocená na mokru i na suchu. Lepší trakce bylo dosaženo díky směsi běhounu používané u závodních pneumatik.

Kromě skvělých brzdných vlastností (o 10 % kratší brzdná dráha při rychlosti 80 km/h oproti předchozímu modelu) byla pneumatika i rychlá, uvedli testovací jezdci britského Autocaru, kteří na Goodyear nešetřili chválou. Po nazutí těchto pneumatik se prý cítili, jako by vůz dostal navíc turbo.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2: Brzdí skvěle byl publikován 17. září 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...