Jak si zařídit garáž, aby vše potřebné mělo své místo a bylo vždy po ruce?

Tagy:  dům, auto, nábytek, příslušenství, regály, police, police na zeď, policové regály

Jak si zařídit garáž, aby vše potřebné mělo své místo a bylo vždy po ruce?

Náhradní pneumatiky, jízdní kola, nářadí, pracovní obleky. A spousta dalšího. Přesně tyhle věci se hromadí v garáži, až se z ní může stát skladiště, do kterého se nevejde ani auto. Právě proto je správné zařízení garáže velice důležité. Není to však tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Jak na to, abyste měli vše potřebné stále po ruce, ale zároveň vám to nikde nepřekáželo?

Jako místnost s obrovským stolem

Zařizování garáže se často s nadsázkou přirovnává k zařizování místnosti, v jejímž centru stojí mohutný stůl. A do okolního prostoru se nic jiného nevejde, vše se musí umístit podél stěn. Je proto potřeba zatížit zdi – a to doslova.

K tomu jsou velmi vhodné speciální police na zeď. Na ně můžete umístit vše, co potřebujete. Navíc pokud police nebudou příliš vysoké, nestane se, že se vám na nich bude hromadit spousta nepotřebných věcí, o kterých postupem času ani nebudete vědět, že je ještě máte. Vše si můžete snadno roztřídit do přehledných celků.

Přemísťování bez námahy

Obdobně vhodné jsou i policové regály, které plní stejné úkoly jako zmíněné police na zeď. Řada z nich ale je navíc vybavena kolečky, takže je můžete snadno podle potřeby přemísťovat. A to se v případě garáže zvlášť hodí – právě zde se totiž ukládají pořádně těžké předměty.

Velmi praktické jsou také drátěné programy – ať už police nebo koše. Ty umísťujte nad úroveň hlavy, díky tomu snadno ze země uvidíte, co všechno se v nich nachází. Větší přehlednost vám zajistí i použití viditelných popisků, na které si napíšete, co která část police či daný drátěný koš obsahuje.

Kvalita je důležitá

Nezapomínejte ale na to, že i v garáži je nezbytné mít kvalitní nábytek. Měl by být pevný a stabilní. Nerozhodujte se ale jen podle ceny. Ani vysoká cena vám totiž kvalitu nezaručí, může se stát, že vás obchodník chce tzv. natáhnout. Všímejte si především provedení a materiálu.

Policové regály nejenom do obývacího pokoje, autor: kuponoPolicové regály nejenom do obývacího pokoje, autor: kupono

Venkovní garážové stání

Pokud navíc nemáte klasickou garáž, ale pouze venkovní garážové stání, je vybavení ještě složitější. Především je potřeba, aby veškerý dřevěný nábytek byl chráněn speciálními postřiky proti plísním a dřevokazným škůdcům. Před zařizováním garážového stání si vše dobře promyslete a nejlépe i načrtněte na papír. Je zbytečné, aby dojem z pěkné pergoly kazily nevzhledné boxy a krabice. Ty raději umístěte k plotu, kde nebudou přes auto vidět.

A co kola a motorky?

Jestliže se teprve chystáte garáž postavit, nebojte se přidat pár decimetrů navíc na všech stranách. Nebude tak složité ji zařídit a vejde se vám do ní spousta dalších věcí – třeba i motorka, jízdní kola, dětské tříkolky či autíčka.

Umístění jízdních kol ale můžete vyřešit i jinak. Nejvhodnější je stojan na zemi, do něj totiž můžete velmi snadno zajet. Pokud na to nemáte dost místa, existuje šikovné řešení, kterým jsou závěsné háky, díky nimž můžete kolo zaparkovat přímo na stěně.

Článek Jak si zařídit garáž, aby vše potřebné mělo své místo a bylo vždy po ruce? byl publikován 23. dubna 2015 v 08.00 v rubrice PR články a Příslušenství. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...