ContiWinterContact TS 810: Léty prověřená pneu

Tagy:  ContiWinterContact TS 810, Continental, prémiové pneu, testy, hrany, lamely, sníh, led, ekologie, kvalita

Sponzorované odkazy:

ContiWinterContact TS 810: Léty prověřená pneu

Prémiové zimní obutí prověřené již několika zimami je německá ContiWinterContact TS 810. Ačkoliv se nejedná o nejnovější pneumatiku, tento již šest let nabízený klenot se rozhodně nevyplatí v pultech pneuservisů přehlížet.

ContiWinterContact TS 810 je komfortní pneumatikou pro střední a vyšší třídu vozidel, která se vyznačuje zejména skvělou ovladatelností v zimních podmínkách, vysokým komfortem, dlouhou životností a skvělým brzdným výkonem. Continental se pyšní vyváženými zimními vlastnostmi této pneumatiky.

Tři drážky. Nebo čtyři

Pneumatika má tři obvodové drážky, ale lze najít i ContiWinter­Contact TS 810 se čtyřmi. To je v případě, že je pneumatika široká 225 mm a více. Tato zajímavost zajišťuje optimální vlastnosti na mokru při různých šířkách pneumatik. Užitečný pomocníkem může být zimní TWI indikátor. Ten se zobrazí ve chvíli, kdy je dezén opotřebován na hloubku 4 mm a jízda na takových pneumatikách se stává nebezpečnou.

Vzorek pneumatiky má vyšší počet záběrových hran ve střední a vnitřní části, což zajišťuje maximální záběr na silnici pokryté sněhem. Díky asymetrickému lamelovému konceptu je ve vzorku lamelová rozpěrka, která zabraňuje uzavírání lamel v kontaktní ploše. Díky tomu mohou lamely pojmout až o pětinu více sněhu a rovněž se zlepšila směrová stabilita.

Pneumatiky ContiWinterContact TS 810 volí spíše majitelé dražších aut, jedná se o prémiové obutí. Foto: mediacenter.conti-online.comPneumatiky ContiWinterContact TS 810 volí spíše majitelé dražších aut, jedná se o prémiové obutí. Foto: mediacenter.conti-online.com

Ekologické již řadu let

Pneumatiky ContiWinterContact TS 810 byly v podstatě jedněmi z průkopníků modernizovaných běhounových směsí. I přes to, že pneumatiky jsou na trhu pěknou řádku let, mohou nabídnout moderní adhezivní polymer, který přináší zlepšený výkon na mokru při zachování dobrých vlastností na sněhu. Vysoce aktivní saze obsažené ve směsi zvyšují stabilitu při jízdě a prodlužují životnost pneumatik. Reaktivní změkčovadlo pak zajišťuje delší výdrž a také dlouhodobou pružnost běhounové směsi.

Zimní pneumatika ContiWinterContact TS 810 používá zimní TWI indikátor. Pokud se dezén opotřebí na hloubku 4 mm, objeví se zimní TWI indikátor v dezénu a ukazuje limit použitelnosti v zimních měsících. Vzhledem k tomu, jak dlouho se již pneumatika nabízí, nebude jistě od věci zkontrolovat DOT kód a mít jistotu, že nekupujete třeba pět let starou pneumatiku.

Pneumatika se od roku 2007 objevila v mnoha testech a vesměs byla hodnocena na jedničku. Vyzdvihovány jsou zejména vyvážené vlastnosti, dobrá trakce a krátká brzdná dráha na sněhu. V několika testech byla ContiWinterContact TS 810 v roce 2007 zvolena vítězem na mokru.

Ačkoliv se jedná o prémiovou pneumatiku, je pořád určená „jenom“ pro vozidla střední a vyšší třídy. Majitelé vysoce výkonných a luxusních aut by měli zvolit spíše pneu ContiWinterContact™ TS 810 Sport, která je pro ně přizpůsobena.

Alternativou těchto pneumatik mohou být například Goodyear UltraGrip 8 nebo Dunlop SP WinterSport 4D

ContiWinterContact TS 810 jsou na trhu více než 5 let, rozhodně se tedy nejedná o špatnou volbu. Foto: mediacenter.conti-online.comContiWinterContact TS 810 jsou na trhu více než 5 let, rozhodně se tedy nejedná o špatnou volbu. Foto: mediacenter.conti-online.com

Článek ContiWinterContact TS 810: Léty prověřená pneu byl publikován 23. prosince 2013 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...