Pneumatika Continental WinterContact TS 830 je pneumatikou pro extrémní brzdné manévry

Tagy:  Continental WinterContact TS 830, ESC, brzdná dráha, bezpečnost

Sponzorované odkazy:

Pneumatika Continental WinterContact TS 830 je pneumatikou pro extrémní brzdné manévry

Continenal přináší pneumatiku, která řidiči pomůže při extrémních momentech. Je také optimalizována pro elektronické systémy, konkrétně pro systém ESC, který zlepšuje brzdnou sílu v zimních podmínkách.

Brzdná dráha na sněhu bude kratší

Zlepšení brzdného výkonu na sněhu přináší vysoký počet záběrových bloků v ramenní části dezénu a bohatý lamelový systém. Tato kombinace je pochopitelně zárukou velmi efektivního zařezávání se do sněhu a vyvážených adhezních vlastností v zimních podmínkách. Kratší brzdná dráha na sněhu je výsledkem, který výrazně podpoří bezpečnost posádky automobilu i okolí. Díky vysoké tuhosti bloků ve střední části dezénu s propracovaným lamelovým systémem je zajištěný vynikající brzdný výkon také na ledu a mokré vozovce. Šípovitě tvarované drážky omezují nebezpečí aquaplaningu.

Systém ESC stabilizuje vozidlo

Pneumatika Continenatal WinterContact TS 830 byla navržena a optimalizována pro spolupráci s elektronickými bezpečnostními systémy – ESC. Systém ESC selektivně kontroluje brzdnou sílu, která působí vlivem bočních sil vždy na zadní kolo na vnitřní straně zatáčky a tak stabilizuje vozidlo. Unikátní design dezénu zvyšuje brzdný efekt pneumatiky a tudíž i systému ESC. „Brzdné vlastnosti pneu a z toho vyplývající vlastnosti systému ESC jsou optimalizovány správnou orientací maximálního počtu bloků a lamel v příčném směru jízdy,“ uvádí se na webu výrobce pneumatiky.

Unikátní design dezénu zvyšuje brzdný efekt pneumatiky a tudíž i systému ESC. Zdroj: http://www.conti-online.comUnikátní design dezénu zvyšuje brzdný efekt pneumatiky a tudíž i systému ESC. Zdroj: http://www.conti-online.com

Úspěchy v testech

Pneumatika Continental WinterContact TS 830 se vyrábí v rychlostní kategorii T, H a V, průměr ráfku může být 15“ nebo 16“ a šířka pneumatiky 185 – 215 mm. Pneumatika byla úspěšná v testech časopisů. Polský časopis Motor ohodnotil v březnu 2009 pneumatiku Continental WinterContact TS 830 prvním místem, německý ADAC rozhodl o rozměru 195/65 R 15 T jako „vysoce doporučené pneumatice“. Vyzdvihl přitom vyvážený výkon, nejlepší hodnocení na mokrých vozovkách a ledu a vlastnosti na sněhu. Jako dobrá byla pneumatika v rozměru 195/65 R 15 T ohodnocena také v německém Stiftung Warentest.

Kupte si pneumatiky Continental WinterContact TS 830 za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Pneumatika Continental WinterContact TS 830 je pneumatikou pro extrémní brzdné manévry byl publikován 27. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...