ContiWinterContact TS 850: Novinka prémiové kvality

Tagy:  ContiWinterContact TS 850, Continental, prémiové pneu, testy, hrany, lamely, sníh, led

Sponzorované odkazy:

ContiWinterContact TS 850: Novinka prémiové kvality

Continental přináší pro letošní zimu, která stále ještě nekončí, novou pneumatiku. Kdo hledá prémiovou kvalitu pro kompaktní vozy a vozy střední třídy, neměl by s jejich výběrem příliš otálet.

Pneumatiky podle výrobce nabízí větší bezpečnost na sněhu a ledu, zdokonalené jízdní vlastnosti na mokré vozovce a vylepšení ovladatelnosti na suchu. V souladu s posledními trendy se podařilo snížit valivý odpor a zlepšit kilometrový výkon.

Oproti svému předchůdci má nová pneumatika lepší záběr v zimních podmínkách, kratší brzdnou dráhu na mokru, vylepšený handling, vyšší kilometrový výkon a nižší valivý odpor. Inženýrům v Continentalu se tedy podařilo spojit zdánlivě neslušitelné vlastnosti a výsledek mohou zkusit všichni motoristé po celém světě, ČR nevyjímaje.

Záběrové hrany a lamely: Nové

Pro lepší záběr na sněhu byl navržen nový koncept dezénu běhounu, ten je směrový a bloky mají co nejvíce záběrových hran, které se „zakousnou“ do sněhu a ledu. Ty jsou navíc v ramenní oblasti navrženy pod speciálním úhlem pro jízdu na sněhu, ve středu pneumatiky pak přechází do ostřejšího úhlu, který je vhodnější na led.

Při konstrukci pneumatiky ContiWinterContact TS 850 byly použity nové sinusové lamely s proměnlivou délkou amplitudy, čímž se zvyšuje počet adhezních hran a v kombinaci s rovnoměrnou tuhostí dezénu se zlepšuje záběr. Pokud je led pokrytý vodou, lamely fungují jako stěrače a díky tomu nabízí pneumatika bezpečnější chování i v těchto podmínkách.

Díky lamelám v ramenní oblasti je pak lepší ovladatelnost vozu. Pro dokonalejší handling pak byla rovněž snížena výška flexibilní části bočnice v kombinaci s mimořádně plochým profilem pneumatiky. Přenos sil z ráfku na pneumatiky je proto rychlejší a jízda svižnější i bezpečnější. Při práci na bočnicích se podařilo také o něco snížit valivý odpor pneumatik.

V testech uspěla

Continental TS 850 se rovněž účastnila několika nezávislých testování, německý časopis Auto Bild ji v čísle 40/2012 zvolil vítězem testu zimních pneumatik (rozměr 205/55 R16 H). V hodnocení je mimo jiné uvedeno „nejlepší ve všech zimních disciplínách“. V říjnovém vydání časopisu Německé organizace spotřebitelů „Stiftung Warentest“ byl publikován Test zimních pneumatik 2012 vycházející z výsledku testů autoklubů ADAC, ÖAMTC a TCS. I zde tato pneumatiky vyhrála. Skvělých výsledků pneumatika dosáhla i v mnoha jiných testech. Kromě jízdních vlastností získávala plusové body za spotřebu, životnost, ale i za tichost.

Nová zimní pneu od Continentalu je prémiové obutí a cena tomu odpovídá. Foto: www.conti-online.comNová zimní pneu od Continentalu je prémiové obutí a cena tomu odpovídá. Foto: www.conti-online.com

Celkem je k dispozici 27 rozměrů schválených pro rychlosti mezi 190 km/h a 240 km/h, které mohou využít řidiči kompaktních vozů a automobilů spadajících do nižší střední třídy. Hodí se tedy pro populární vozy modely VW Golf, Škoda Octavia nebo třeba i pro Fiat 500, Škodu Citigo nebo malé vozy z továrny TPCA. Je však nutné poznamenat, že pneumatika také patří mezi nejdražší a pro běžné cestování většinou motoristům postačí jiná, levnější značka.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek ContiWinterContact TS 850: Novinka prémiové kvality byl publikován 11. února 2013 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...