Řešení podle Continentalu: pneumatiky ContiWinterContact TS 800 a deset tipů na zimu!

Tagy:  Continental WinterContact TS 800, test, rady pro řidiče, zima

Sponzorované odkazy:

Řešení podle Continentalu: pneumatiky ContiWinterContact TS 800 a deset tipů na zimu!

Čtvrtý největší výrobce pneumatik na světě, německý Continental, má v sortimentu hned několik zimních pneumatik. Podívejme se blíže na jeden starší model, který dodnes řidiči kupují. A nezůstaneme jen u toho, Continetal se totiž na svém webu věnuje také osvětě řidičů co se řízení v zimě týká…

Continental říká, že se mu u pneumatiky ContiWinterContact TS 800 podařilo zlepšit jízdní vlastnosti na suché vozovce i zimních silnicích. Dokázal to prý díky „pokrokovému vývoji v praxi vyzkoušených myšlenek“.

Pneumatika má pro všechny podmínky, které mohou v zimě nastat, řešení. Na suché zimní vozovce pomohou modernizované šestihranné lamely. Ty zvyšují tuhost dezénu v příčném směru a přináší lepší ovladatelnost na suchu. Tyto lamely mají také mnohem více záběrových hran pro vynikající záběr a ještě lepší boční přilnavost na silnicích pokrytých sněhem.

Ne ledu pomáhá nová běhounová směs – zlepšuje přilnavost a zkracuje brzdnou dráhu na ledu. Na mokru řidiči ocení aqua-dynamický tvar drážek, který zrychluje odvod vody a tím snižuje nebezpečí aquaplaningu.

Úspěchy v testech

ContiWinterContact TS 800 uspěl také v několika nezávislých testech. Německý autoklub v testu zimních pneumatik v roce 2008 zkoušel rozměr 175/65 R 14 T. Hodnocení bylo „vysoce doporučená“. Ve výsledcích byly vyzdvihovány zejména velmi dobře vyvážené vlastnosti, pneumatika byla nejlepší ne mokré vozovce a také obzvláště dobrá na sněhu a ledu.

Stejný rozměr pneumatiky byl testován i v roce 2008 v německém Stiftung Warentestu. Zde tento model zvítězil s hodnocením „dobrá“. Nejvyšší ocenění, známku „dobrá“ získal tento model v tomto testu také o rok dříve i v roce 2006, když šlo o novinku. Jako „vysoce doporučená“ vzešla ContiWinterContact TS 800 z testu rakouského autoklubu ÖAMTC i od časopisu ADAC motorwelt v roce 2006.

Zimní pneumatika ContiWinterContact TS 800 není novinkou, stále se však prodává. Zdroj: www.continental-reifen.deZimní pneumatika ContiWinterContact TS 800 není novinkou, stále se však prodává. Zdroj: www.continental-reifen.de

Continental myslí na nezkušené

Continental na svém webu uvádí deset tipů týkajících se výběru správných pneumatik, výbavy a chování na silnicích v náročných podmínkách. První radou je měnit pneumatiky, protože běhounová směs zimních pneumatik netvrdne při teplotách nad bodem mrazu jako ta u letních. Je třeba kontrolovat také hloubku dezénu a nepoužívat pneumatiky déle než šest sezon. Je vhodné také vědět, jak pneumatiky skladovat.

Continental nabízí komplexní informace a tak doporučuje s přicházející zimou zkontrolovat baterii, světlomety, stěrače a brzdy, aby bylo auto na nadcházející podmínky dobře připraveno. Dopřejte vozu i kapalinu do ostřikovačů s bodem tuhnutí – 25 °C a opravte případné šrámy na laku vozu. Je dobré také zkontrolovat, že ve voze nechybí škrabka na led, startovací kabely, svítilna, deka a rukavice, může se hodit také odmrazovač zámků, ideálně umístěný u vchodu do domu.

A hlavně – chovejte se při řízení opatrně, nepodceňujte nebezpečnou mlhu, a pokud už taková situace nastane, nespoléhejte jen na řidiče vozu před sebou. V zimě je třeba dát si také pozor na aquaplaning a na namrzlé mosty. A pro cestu do hor radši zvolte sněhové řetězy.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Řešení podle Continentalu: pneumatiky ContiWinterContact TS 800 a deset tipů na zimu! byl publikován 28. prosince 2011 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...