Continental WinterContact TS 860 S: I v zimě rychle a bezpečně

Tagy:  Continental, WinterContact TS 860 S, zimní, bezpečnost, inovace, technologie, novinka

Sponzorované odkazy:

Continental WinterContact TS 860 S: I v zimě rychle a bezpečně

Continental představil před letošní zimou inovovaný dezén oblíbených pneumatik, nesou název WinterContact TS 860 S a kladou důraz na bezpečnost a sportovní jízdu. Novinka bude určena pro vysoce výkonné luxusní automobily a předpokládá se schválení jako originální příslušenství předními evropskými výrobci.

Novinka je určena zejména pro sportovní vozy a vysoce výkonné luxusní automobily a tak nepřekvapí, že v případě tohoto modelu sázel Continental zejména na bezpečnost a sportovní jízdu. Tato pneumatika bude k dostání nejen v obchodech, ale bude také součástí originální výbavy některých evropských automobilů. Jak se u prémiových pneumatik dá očekávat, Continental navíc umožňuje automobilkám upravit si plášť podle jejich konkrétních požadavků pro co nejlepší jízdní vlastnosti.

Continental WinterContact TS 860 S nabízí dle výrobce špičkový výkon v oblasti brzdného účinku a ovladatelnosti na suché silnici i na sněhu. „Během vývoje byl kladen důraz zejména na zkrácení brzdné dráhy, zvýšení přesnosti řízení na suchém povrchu i na zdokonalení vlastností na sněhu,“ vysvětluje Juraj Ižvolt, šéf divize Marketing Continental Barum s.r.o.

„Brzdná drážka“ pomáhá

Speciálně navržená ostře řezaná „brzdná drážka“ procházející střední částí běhounu pomáhá dosahovat krátké brzdné dráhy. Bohatě profilovaná část dezénu s velkými plochami pak zajišťuje odpovídající adhezi. Pevné a široké bloky v ramenní oblasti pomáhají zlepšit záběrové vlastnosti a k přesným reakcím řízení. Mnoho různě tvarovaných lamel a výrazných drážek uprostřed vzorku napomáhá lepšímu záběru na sněhu. Sportovní jízda je tak zajištěna i na sněhem pokryté vozovce.

Na bočnicích pneumatiky lze najít název a další povinné identifikační údaje, ale také výraznou šachovnicovou vlajku, stejnou jako ultra vysoce výkonný letní vzor SportContact 6. Za zmínku stojí také „alpský symbol“, tedy sněhová vločka v horském masivu se třemi vrcholy. Dle štítku EU získala pneumatika známku C za trakci na mokru a B, C nebo E (dle rozměru) za valivý odpor. Co se hluku týká, výsledkem jsou dvě zvukové vlny.

Pneumatika WinterContact TS 860 S navazuje na předchozí špičkové modely ContiWinterContact TS 830 P a WinterContact TS 850 P. Tyto pneumatiky již získaly skvělé hodnocení v řadě testů pořádaných odbornými časopisy a autokluby. I předchozí pláště byly také originální výbavou, třeba jen pneumatika TS 860 P získala 104 schválení od výrobců.

Pro prémiové automobily

Pneumatiky určené pro koncové zákazníky, tedy pro prémiové modely od automobilek Audi Sport, BMW M, Mercedes-AMG nebo Porsche, budou mít směs s velmi flexibilními vlastnostmi pro různorodé podmínky zimních měsíců. Přesně podle přání jednotlivých výrobců těchto prémiových vozů.

Novinka od Continentalu by měla být na špičce co se týká kvality i ceny. Foto: www.continental-pneumatiky.czNovinka od Continentalu by měla být na špičce co se týká kvality i ceny. Foto: www.continental-pneumatiky.cz

Pro nadcházející zimu bude nový vzor WinterContact™ TS 860 S k dispozici ve 14 rozměrech včetně variant runflat a patentovanou technologií ContiSilent pro velmi tichou jízdu. Modelová řada zahrnuje pláště o průměru 18 až 21 palců s rychlostním indexem až W (až 270 km/h). Jak se dá očekávat, nejen kvalita, ale i cena u této pneumatiky bude patřit ke špičce na trhu.

Článek Continental WinterContact TS 860 S: I v zimě rychle a bezpečně byl publikován 30. září 2017 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...