Bridgestone Turanza T001: Harmonická hvězda

Tagy:  Bridgestone, Turanza, bezpečnost, ekologie, nejlepší

Sponzorované odkazy:

Bridgestone Turanza T001: Harmonická hvězda

Japonský Bridgestone rozlišuje pneumatiky podle modelových řad. Pro sportovní jízdu je modelová řada Potenza a na ekologii myslí Ecopia, Turanza je pro cestování. V těchto pneumatikách se snoubí bezpečnost, komfort a výkon. Jaká je ta nejlepší z této řady, Bridgestone TuranzaT001?

Bridgestone při představování horké novinky, letní pneumatiky Bridgestone Turanza T001 uvádí, že „bylo dosaženo nevídané harmonie mezi bezpečností, pohodlím, odolností a vlastnostmi, které mají vliv na životní prostředí“. Mělo by se jednat o prototyp nejnovější technologie společnosti Bridgestone. „Udělejte si tedy pohodlí a vychutnejte si jízdu v jakýchkoli podmínkách a do libovolného cíle,“ láká Bridgestone motoristy.

Hlavní devizou nové pneumatiky by měla být optimální přilnavost a stabilita umožňující spolehlivě zabrzdit na mokrém povrchu. Bridgestone slibuje také mimořádnou stabilitu při vysokých rychlostech a výkon na velké vzdálenosti umožňující hladkou a pohodlnou jízdu. V neposlední řadě zmiňme také nové úrovně účinnosti kombinující nízký valivý odpor s mimořádně tichou jízdou. „Nová pneumatika Bridgestone Turanza T001 splňuje nejdůležitější současné požadavky na pneumatiku: bezpečnost a provozní hospodárnost. Naším cílem bylo dosáhnout absolutní harmonie, která přinese řidičům potěšení z jízdy,“ říká Tomio Fukuzumi, ředitel divize spotřebitelských produktů společnosti Bridgestone Europe.

I velké a rychlé

Bridgestone Turanza T001 využívá vyspělou konstrukci běhounu a pokrokové technologie materiálu, díky kterým bude opět o trošku dokonalejší než její předchůdkyně, Turanza ER300. Určena je téměř pro všechny vozy – od kompaktních a středně velkých automobilů až po prémiové sedany. V produktové řadě se myslelo i na větší rozměry pneumatiky a vyšší rychlostní indexy.

Vlajková loď Bridgestone pro cestování se jmenuje T001. Foto: www.bridgestone.czVlajková loď Bridgestone pro cestování se jmenuje T001. Foto: www.bridgestone.cz

Pneumatika bude řidiči poskytovat vyšší jistotu na mokré vozovce. Pokrokový asymetrický dezén s mnoha žebry a nová svrchní směs s vysokým obsahem siliky jsou zárukou vysoké úrovně bezpečnosti a ovladatelnosti za jakýchkoliv podmínek. Vysoce tuhé příčné a podélné ramenní bloky vytváří optimální kontakt pneumatiky s vozovkou tak, aby byla zajištěna maximální brzdná síla a ovladatelnost. V dezénu pneumatiky lze nalézt široké drážky pro odvod vody, což funguje jako skvělá ochrana proti aquaplaningu. Oproti předchůdci má prý tato pneumatika o 2 procenta kratší brzdnou dráhu na mokru.

Proběhla také optimalizace tvaru a konstrukce pneumatiky Bridgestone Turanza T001, aby se zlepšila ovladatelnost a jízdní komfort. Pohodlí zlepší také speciální drážka, která snižuje hlučnost. Pneumatika již dnes splňuje hlukové normy, které vstoupí v platnost v roce2016. Uplatnění našla patentovaná směs Bridgestone NanoPro-Tech a díky ní se daří skloubit nízký valivý odpor a výkonnost na mokru, tedy zásadní problém všech pneumatik, které se chlubí hospodárným provozem. Tato technologie spolu s lehčí konstrukcí a lepším tvarem kostry pneumatiky pomáhá snížit valivý odpor pneumatiky téměř o pětinu. To znamená spotřebu nižší o 2,3 %. Kromě toho pneumatika déle vydrží, podle výrobce o 15 % déle než předchůdce. Od letošního roku se pneumatika nabízí ve 40 rozměrech, dalších 37 velikostí nabídne Bridgestone od ledna 2013.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Bridgestone Turanza T001: Harmonická hvězda byl publikován 21. dubna 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...