Sava Eskimo S3+ nabízí dobrý výkon za nízkou cenu

Tagy:  Sava, Eskimo, 3S+, zimní, nízká cena, ekonomická, levná, test

Sponzorované odkazy:

Sava Eskimo S3+ nabízí dobrý výkon za nízkou cenu

Slovinský výrobce Sava pro letošní zimní sezónu nabízí pneumatiku, se kterou by měl řidič okusit „pozoruhodný výkon“ v zimě, komfort a spolehlivost. Jak lze u značky Sava očekávat, tyto vlastnosti jsou doplněny příjemnou cenou pneumatik.

Přestože se u prodejců pneumatik můžeme setkat s pneumatikou Sava Eskimo S3, lze koupit i o něco lepší kousek, totiž pneumatiku Sava Eskimo S3+. Jak už samotné „plusko“ naznačuje, tato pneumatika má něco navíc oproti své „chudší příbuzné“. I když chudší zde není nejlepší slovo, pneumatiky jsou totiž zhruba stejně drahé. Jak nám ale řekl Tomáš Glabazňa, zajišťující marketing Savy v ČR, rozdíl je pouze ve směsi, design zůstal nezměněn.

Pneumatika Sava Eskimo S3+ je podle výrobce „vysoce výkonná pneumatika určená pro dynamickou a komfortní jízdu v zimních podmínkách“. Tři hluboké podélné drážky ve spolupráci se směrovým dezénem a širokými bočními kanálky dělají prý jízdu na vodě a rozbředlém sněhu bezpečnější, protože snižují nebezpečí aquaplaningu.

Zimní směs je moderní

Pneumatika prý disponuje moderní zimní směsí, která byla speciálně navržená pro skvělý výkon v zimních podmínkách. Polymerová směs prošla optimalizací a nyní by měla mít lepší přilnavost i v zimních podmínkách. Dezén s vysokou hustotou lamel prý dosahuje vynikající přilnavosti i trakce při zimních teplotách. Sava Eskimo S3+ disponuje také pokročilou sloučeninou křemíku a na mokru zlepšuje vlastnosti pryskyřice. Symbol sněhové vločky na bočnici potvrzuje, že Sava měla dobrý důvod k přidání „pluska“ do názvu pneumatiky.

Sava nabízí dobré jízdní vlastnosti za příjemnou cenu. Zdroj: www.sava-tires.comSava nabízí dobré jízdní vlastnosti za příjemnou cenu. Zdroj: www.sava-tires.com

Sledujte indikátory opotřebení!

Nechybí ani indikátory opotřebení, díky kterým řidič snadno pozná, jestli se již nedostal na doporučenou minimální hloubku drážek dezénu pro zimní období (4 milimetry). A pneumatiky prý vydrží dlouho, vděčí za to nejen zmíněné optimalizaci běhounové směsi, ale také tvaru. A při výrobě se myslelo také na životní prostředí – množství PCA olejů, nezbytných pro výrobu pneumatik, bylo omezeno na minimum.

Sava se u pneumatiky Eskimo S3+ může pochlubit úspěchy v nezávislých testech. Pneumatika obstála v testu tsc, Stiftung Watentest, v testu rakouského autoklubu ÜAMTC-TEST i v prestižním testu německého autoklubu ADAC. Tedy výsledky, za které se jistě nestydí ani koncern Goodyear, pod který Sava již několik let patří.

Cena jde pod tisícovku

Pneumatiku lze zakoupit v šířce 155 až 205 cm, výška profilu je od 55 do 80 cm, velikost ráfku 13“ až 16“ a rychlostní index H (210 km/h), Q (160 km/h) nebo T (190 km/h). Zátěžový index je od 73 do 95. V praxi to znamená, že vůz v těchto pneumatikách uveze 365 až 690 kg. A cena? Na serveru Pneumatiky.cz se pohybuje od 996 do 2 436 korun. Přestože cena pod tisícovku platí jen pro rozměry 155/70 R13 75 Q, je to velmi příjemná částka.

Co se týká nabídky, tento server nabízí 16 variant, ve kterých si můžete Savu Eskimo S3+ zakoupit. Pro srovnání – Sava Eskimo S3 se nabízí pouze v 11 specifikacích. A je takřka nemožné najít naprosto stejné rozměry obou pneumatik, proto nelze ani jednoznačně říct, která z pneumatik je levnější.

Zbývá tedy otázka, kdo tyto gumy nejspíše využije. „Pneumatiky jsou určeny spíše pro vozy ekonomické a střední třídy, i když praxe ukazuje, že pneumatika se osvědčila také na rodinných i sportovních vozidlech,“ řekl pneumagu Tomáš Glabazňa.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sava Eskimo S3+ nabízí dobrý výkon za nízkou cenu byl publikován 9. listopadu 2011 v 11.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...