Sava Adapto slibuje skvělý výkon po celý rok

Tagy:  Sava, Adapto, celoroční

Sponzorované odkazy:

Sava Adapto slibuje skvělý výkon po celý rok

Světoví výrobci angažující se v gumárenském průmyslu nabízí kromě zimních a letních pneumatik i celoroční. Nejinak je tomu v případě slovinského výrobce Sava. Nabízí pneumatiku Adapto. Tato pneumatika se prý přizpůsobí klimatickým změnám a je řešením pro ty, kteří nechtějí kupovat zimní a letní sadu pneumatik.

Samozřejmě, že těžko dosáhne celoroční pneumatika kvalit letních nebo zimních pneu, přesto Sava o kompromisech v případě této pneumatiky nemluví. Výrobce o Sava Adapto říká, že poskytuje skvělý výkon za jakéhokoliv počasí. Údajně se, jak již název napovídá „přizpůsobí“ klimatickým změnám. “Nová Sava adapto nabízí skvělý výkon po celý rok, ať přijde déšť, sníh nebo na slunci,“ píše se na webu.

Jedná se o řešení pro řidiče, kteří nechtějí kupovat zimní i letní pneumatiky, protože tyto pneumatiky mohou být používány v průběhu celého roku. A díky symbolu sněhové vločky na bočnici je pneumatika uznávána jako splňující oficiální normy pro zimní pneu. Pokuty za ignorování povinnosti mít zimní pneu se bát rozhodně nemusíte.

Do vedra i mrazu

Jaké přednosti pneumatik tedy Sava vyzdvihuje? Za prvé je to dobrý grip v každém počasí. Za to vděčí speciální technologii výroby běhounové směsi. Pneumatika z této směsi se prý hodí do každého počasí, ať zrovna pálí slunce nebo mrzne. Dezén, který pneumatika má, je již v minulosti osvědčený.

Pneumatika je také velmi odolná vůči aquaplaningu. Je to díky třem obvodovým drážkám, které zajišťují efektivní odvod vody. To řidiči jistě ocení ve všech ročních obdobích, zejména ale v podzimních plískanicích.

Ovladatelnost a brzdění na mokru, sněhu a ledu je podle výrobce nevšední. Dobře vyvážená tuhost pneumatiky v poměru příčného a podélného směru prý funguje, jak má. Projevují se zde i výhody radiálního uchycení okrajů. I zde potom pomáhá speciální běhounová směs.

A nakonec – pneumatika je také méně hlučná. To je důležité, protože právě za hlučnost byly dříve celoroční pneumatiky často kritizovány. K menšímu hluku pomáhají zaoblené hrany bloků, „S tvar“ dezénu a optimalizovaná rozdílná výška jednotlivých částí dezénu. To vše snižuje hladinu hluku.

Pokud jezdíte jen příležitostně a v zimě téměř vůbec, mohla by být Sava Adapto ta pravá. Foto: www.sava-tires.comPokud jezdíte jen příležitostně a v zimě téměř vůbec, mohla by být Sava Adapto ta pravá. Foto: www.sava-tires.com

Sava vyrábí pneumatiky Adapto v rozměrech od 155/70 R 13 (Sava Adapto MS) po 205/55 R 16 (Sava Adapto HP MS). Rychlostní index je T – 190 km/h – nebo H, což představuje 210 km/h (pneumatiky mající v názvu také písmena HP).

Jeden hot a druhý čehý

Obecně se lze u výběru pneumatik řídit zkušenostmi jiných řidičů, kteří se o své dojmy podělili na internetu. Tady to ale není možné – jeden z motoristů pneumatiky chválí s tím, že si je rozhodně zakoupí opět, druhý je s nimi tak nespokojen, že je rozhodně už nekoupí. Jde totiž o to, co od pneumatik řidiči očekávají. Pokud chcete jednou za týden dojet na kraj města na nákup a zpět, budete nadšeni tím, že stačí jedny pneumatiky na celý rok. Pokud ale auto využíváte denně a případně se i chcete někdy podívat do hor, měli byste se jakýmkoliv celoročním pneumatikám velkým obloukem vyhnout.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sava Adapto slibuje skvělý výkon po celý rok byl publikován 30. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Informace. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...