Sava Intensa UHP: Pneu pro supersporty nemusí být superdrahá

Tagy:  Sava Intensa UHP, supersport, levná, cena/kvalita, SUV

Sponzorované odkazy:

Sava Intensa UHP: Pneu pro supersporty nemusí být superdrahá

Již téměř tři roky má slovinský výrobce pneumatik Sava v nabídce pneumatiku Intensa UHP. Tato pneu pro velmi výkonné automobily se prý vyznačuje nižší spotřebou paliva a také vynikajícím výkonem na mokré i suché vozovce.

Sava Intensa UHP patří do celkem rozšířené „rodiny“ letních pneumatik celkem kladně přijímaného výrobce, v Česku lze koupit také model Sava Intensa (pro běžná vozidla), Intensa HP (pro rychlejší vozy) nebo Intensa SUV pro terénní automobily. Jakýmsi skvostem mezi těmito pneumatikami je ale určitě Intensa UHP, určena téměř výhradně pro sportovní vozy. Vždyť písmena UHP neznamenají nic jiného než „Ultra High Performance“, tedy velmi vysoký výkon.

Skvělá na mokru i v životnosti

Pneumatika Sava Intensa UHP nabízí řidičům velmi dobrou ovladatelnost na suché vozovce. Velké středové žebro, tuhé vnější ramenní bloky a široké drážky se specifickým tvarováním pomáhají lepšímu rozložení tlaku při zatáčení. Přesnější reakce ocení řidiči nejen v zatáčkách. Ani na mokru ale pneumatika neztrácí kladné body, Díky technologii využívající křemík se zvyšuje přilnavost pneumatik na deštěm skrápěné silnici. Široké obvodové drážky pak pomáhají lépe odvádět vodu a vysoký počet záběrových hran v běhounu zkracuje brzdnou dráhu. Lamely v ramenních a ve středových oblastech běhounu poskytují podle výrobce vyšší úroveň tuhosti a zlepšenou ovladatelnost při zatáčení a na mokrých površích.

Poslední dobou je trend „ekologických“ pneumatik, které snižují spotřebu. I Sava Intensa UHP šla touto cestou. Díky nízké hmotnosti a použití materiálu s nízkým valivým odporem, mimo jiné již zmíněným křemíkem, se podařilo snížit o nějaké to procento spotřebu paliva. Rovněž delší životnost je příznivá pro životní prostředí. Delší výdrž – méně opotřebovaných pneumatik na skládkách a spalovnách a méně časté nákupy nových pneu. Ale majitelé sportovních vozů, kteří si tuto pneumatiku koupí, asi spotřebu zrovna moc neřeší…

Pneumatiky Sava navíc útočí i dobrou cenou, což je pádný argument. Nicméně to majitele supersportů také asi moc zajímat nebude. Příznivá cena ale není na úkor kvality, nezávislý německý zkušební institut TÜV SÜD Automotive pneumatiky v rozměru 195/65R15 (VW Golf) testoval a hodnocení bylo pozitivní. Zejména při testování brzdné dráhy byla Sava Intensa UHP vynikající. Vývojáře obzvláště těší, že se jim podařilo skloubit výkon na mokrých površích a vysoký kilometrový proběh. Jsou to totiž dva zdánlivě protichůdné cíle.

Sava Intensa UHP je lacinou pneumatikou pro supersporty. Je otázkou, zda majitelům takových vozů záleží na ceně pneu… Foto: www.sava-tires.comSava Intensa UHP je lacinou pneumatikou pro supersporty. Je otázkou, zda majitelům takových vozů záleží na ceně pneu… Foto: www.sava-tires.com

Také pro SUV

Sava myslí i na vozy SUV a nabízí model Intensa také pro ně. Vysoce výkonné letní pneumatiky pro moderní vozy s pohonem 4×4 a sportovní užitkové vozy jsou relativně laciným řešením pro off-road aktivity. Pneumatiky vyráběné v Evropě mají v postatě totožné vlastnosti jako model s označením UHP. Inu, jedna rodina…

Sava je součástí skupiny Goodyear Dunlop a prodává své pneumatiky, známé především skvělým poměrem cena/kvalita, po celém světě.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sava Intensa UHP: Pneu pro supersporty nemusí být superdrahá byl publikován 30. srpna 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...