Sava nabízí kvalitní pneumatiky za dobrou cenu

Sponzorované odkazy:

Sava nabízí kvalitní pneumatiky za dobrou cenu

Sava je nejen řeka dlouhá 940 km protékající Slovinskem, ale také pneumatiky pocházející z této země. Podle oficiálních stránek společnosti je Sava jedním z největších a nejúspěšnějších výrobců pneumatik ve střední Evropě a pneumatiky této značky jsou rozšířené nejen po celé Evropě, ale i za jejími hranicemi.

Čeští motoristé tohoto výrobce velmi dobře znají, pneumatiky značky Sava se na tuzemském trhu objevují již dlouhá desetiletí. Při vyslovení názvu se většinou vybaví dobrý poměr ceny a kvality, slogan „Sava je ta pravá“, vzpomínka na první automobil, ale třeba také současný vůz – pneumatiky Sava jdou s dobou a stále mají co nabídnout nejen pro své věrné příznivce.

Koncern Goodyear garantuje kvalitu

Pneumatiky Sava totiž patří od roku 1997 do koncernu Goodyear a od roku 2004 se Goodyear po postupném zvyšování podílu stal stoprocentním vlastníkem značky. Tento koncern dále sdružuje výrobce Dunlop, Fulda a Debica. Pneumatický gigant de facto zaručuje, že také pneumatiky Sava budou vyráběny dle nejvyšších standardů, výrobci pneumatik Sava mají přístup k nejnovějším technologiím, které používá celý koncern Goodyear, bohatá historie slovinské značky pak zajišťuje cenné zkušenosti. V oblasti výrobků z pryže se Sava angažuje od roku 1921, kdy byla továrna založena ještě pod názvem Vulkan, název Sava Rubber Products se poprvé objevil v roce 1946 po znárodnění a po dvou letech začala výroba pneumatik a duší pro automobily.

Výrobní závod v Kranj postavený v roce 2002 údajně patří k nejmodernějším pneumatikářským výrobním závodům v Evropě a pojme až milion pneumatik. Sava ročně vyrobí zhruba 8 milionů pneumatik a zaměstnává podle svých webových stránek 1 600 zaměstnanců po celé Evropě. Sava údajně neustále roste a na domácím – Slovinském – trhu má 35% podíl. Slovinští motoristé jsou prý na tuto značku hrdí. V roce 2009 Sava představila radikální novinku – omlazené logo, které poprvé přímo nevycházelo z designu loga z roku 1948.

Novinka – Sava Intensa UHP pro nejnáročnější motoristy. Zdroj: www.sava-tires.comNovinka – Sava Intensa UHP pro nejnáročnější motoristy. Zdroj: www.sava-tires.com

Jaké pneumatiky Sava nabízí?

Sava nabízí pro osobní vozy pneumatiky letní, zimní i celoroční. V zimních pneumatikách je nabídka tvořena několika modely s přívlastkem Eskimo, celoroční se jmenují Adapto a letní jsou Perfecta nebo Intensa HP, resp. Perfecta UHP. Při výběru se můžete řídit maximální rychlostí, jakou lze s pneumatikami jet – zatímco pro Perfectu je hranicí 190 km/h, s Intensou UHP lze jet i 300 km/h. U pneumatik Perfecta i Intensa výrobce slibuje vysoký kilometrový výkon, dobré vlastnosti na mokru a nízkou hladinu hluku, u pneumatik Intensa je prý také nízký valivý odpor.

Dále je v nabídce pneumatik Sava obutí pro vozy kategorie SUV (Intensa a Eskimo), VAN (letní Trenta a zimní Trenta M+S) a pro užitkové vozy (Avant, Orjak a Cargo). Pneumatiky pro užitkové vozy jsou dále rozdělené podle používání daného dopravního prostředku (autobus, off road, nízkopodlažní přívěs apod.) a dalších kritérií. Zatímco u výběru pneumatik pro osobní automobily stačí znát velikost, u výběru pneumatiky pro autobus je, jak se zdá podle množství pneumatik nabízených výrobcem, rozhodnutí daleko obtížnější.

Kupte si pneumatiky Sava za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Sava nabízí kvalitní pneumatiky za dobrou cenu byl publikován 27. března 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...