Nokian V: Bezpečná a spolehlivá jízda za všech podmínek

Tagy:  nokian, V, ekologická, letní, bezpečnost, spolehlivost

Sponzorované odkazy:

Nokian V: Bezpečná a spolehlivá jízda za všech podmínek

U pneumatik Nokian V výrobce slibuje bezpečnost a spolehlivost za všech podmínek. Hlavní znaky nové pneumatiky jsou prý vynikající přilnavost a stabilita, struktura přizpůsobena pro vysoké rychlosti nabízející rychlou a přesnou odezvu a nízký valivý odpor.

„Zelená“ Nokian V je hodnocena jako „dobrá“ podle renomovaného německého testu ADAC. Jako silné stránky pneumatiky byly jmenovány vyvážené dobré výsledky ve všech disciplínách důležitých pro bezpečnost, nejlepší hodnocení bylo na mokrém povrchu. Pneumatika dobře obstála také v testování na suchu, ve spotřebě paliva a v opotřebení.

Časopis „Auto motor und sport“ rozhodl, že tato pneumatika je vítězem testu letních pneumatik 2011. Hodnocení „velmi doporučujeme“ si vysloužila díky velmi dobrým jízdním vlastnostem a brzdným vlastnostem na mokru i na suchu, nízkému hluku a velmi nízkému valivému odporu. Podle tohoto časopisu jsou pneumatiky Nokian V prý bezpečné a palivo spořící.

Nová technická řešení a inovace

Léto klade velké nároky na pneumatiky, uvědomují si v Nokianu. Nová pneumatika je prý bezpečná a spolehlivá za všech podmínek, nezaskočí jí nerovný povrch, kolísání teplot ani změny povětrnostních podmínek. Pneumatika je prý určena pro řidiče, kteří mají rádi vyšší rychlost. Nokian V jsou tužší, jako jiné sportovní pneumatiky, navíc obsahují mnoho nových inovací a technických řešení, které zlepšují jízdní vlastnosti, bezpečnost a životnost.

Nové technické inovace také účinně brání aquaplaningu, chlubí se výrobce. Funkce dezénu na vnitřní straně pneumatik je založeno na principu, jakým proudí voda z potoka do řeky. Úzké, orientované drážky a speciální vodní kanálky účinně odvádějí vodu z kontaktní plochy. Novinkou je indikátor opotřebení na bočnici pneumatiky, který varuje před rizikem aquaplaningu.

Rozmíštění dutin v podélných drážkách ovlivňuje proudění vzduchu a zabraňuje nepříjemnému, pískajícímu hluku. Snížení vlivu vnějšího hluku z provozu na pozemních komunikacích bylo dosaženo lepší konstrukcí pneumatiky a výběrem lepšího materiálu pro výrobu pneumatiky.

Jaké inovace tedy nová pneumatika přináší? Nokian Cool Silica je novou směsí s obsahem siliky vyvinutá pro letní pneumatiky Nokian funguje údajně dokonale na celé široké teplotní stupnici. Díky leštěným drážkám voda snadno a efektivně steče hlavní drážkou a poté příčnými drážkami do stran. V kombinaci s asymetickým dezénem zlepšuje unikátní konstrukce běhounu strukturu, manipulaci i přilnavost na mokré vozovce. Rozdílný design na vnitřní a vnější straně pneumatiky přináší lepší jízdní vlastnosti na suchém i mokrém povrchu.

Chytré řešení: indikátor aquaplaningu

Indikátor aquaplaningu je umístěn na středovém žebru pruhu pneumatiky. Jsou zde čísla vyryta do různé hloubky a spolu s obrušováním pneumatiky postupně čísla, symbolizující hloubku v milimetrech, mizí. Informační pole může každý řidič využít k označení správného tlaku v pneumatikách. Pak si tuto hodnotu nemusí celou zimu, během uskladnění letních pneumatik, pamatovat. Některé rozměry nabízí ochranu ráfku, která minimalizuje nebezpečí poškrábání nebo jiného poškození vlivem nárazů.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Nokian V: Bezpečná a spolehlivá jízda za všech podmínek byl publikován 23. července 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...