Barum Bravuris 2 nabízí vysoký výkon za rozumnou cenu

Tagy:  Barum, Bravuris 2, asymetrický dezén, silika, směs, rychlostní index, 300

Sponzorované odkazy:

Barum Bravuris 2 nabízí vysoký výkon za rozumnou cenu

Tradiční český výrobce nabízí již druhou generaci oblíbené pneumatiky Bravuris. „Za málo peněz, hodně radosti z jízdy. Nejrychlejší Barumka pro dlouho trvající zábavu,“ uvádí Barum na svých internetových stránkách. To je skutečně lákavé pro všechny, kdo auto používají nejen jako prostředek pro přemístění z bodu A do bodu B.

Barum říká, že se jedná o jeho první pneumatiku s asymetrickým dezénem. Co to vůbec znamená pro zákazníky? V praxi má nyní značka Barum ve svém portfoliu high-tech výrobek, který zvládne rychlost až 300 km/h. Barum uvádí, že tato pneumatika nabízí lepší boční vedení, krátkou brzdnou dráhy a delší životnost, což z ní dělá důstojného nástupce předchozího modelu. Asymetrický dezén zkrátka umožňuje najít rovnováhu mezi jízdními vlastnostmi a zábavou za volantem na suchém i mokrém povrchu.

Hlavní rysy, které pneumatiku Barum Bravuris 2 výstižně charakterizují, jsou podle výrobce následující: vysoký kilometrový výkon, maximální trakce a vynikající brzdný výkon, snížené riziko aquaplaningu a bezpečí při brzdění na mokru.

Vysoký kilometrový výkon zajišťuje prý minimální deformace pneumatiky, ke které při zatížení dochází. Došlo k optimálnímu rozložení tlaku na plochu, která je ve styku s vozovkou díky novému, optimalizovanému obrysu pneumatiky. Díky super-flat belt designu jsou pneumatiky nabízeny také v rychlostním indexu W/Y. Tato „magická“ písmena totiž znamenají, že s pneumatikou lze jet až rychlostí 300 km/h.

Pneumatika Barum Bravuris 2 zvládne i rychlost 300 km/h. Zdroj: barum-online.comPneumatika Barum Bravuris 2 zvládne i rychlost 300 km/h. Zdroj: barum-online.com

Běhounová směs: Nová a moderní

Běhounová směs byla podle výrobce obohacena o nejnovější siliku, je nová a moderní, uvádí výrobce. Moderní modifikace siliky nahradila z hlediska zdravotní nezávadnosti nevhodné vysoce aromatické oleje a zajišťuje také lepší přilnavost na mokré vozovce.

Pneumatika je skutečně výkonná a za to vděčí zejména konstrukci dezénu, uvádí výrobce na svých internetových stránkách. Konstrukce dezénu totiž umožňuje při deštivém počasí rychlejší odvod vody díky velkému množství bloků a lamel. Díky přidaným ramenním drážkám a strmým drážkám ve středu běhounu dochází k rychlému a efektivnímu odvodu vody od kontaktních ploch.

Na mokré vozovce prý přichází ke slovu také mnoho dezénových bloků na vnitřní straně pneumatiky v kombinaci s otevřenou konstrukcí a tak řidič jistě ocení nižší riziko aquaplaningu a vyšší bezpečnost při brzdných manévrech na deštěm smáčené silnici.

Ovladatelnost vozu na pneumatikách Barum Bravuris 2 je údajně také dobrá. Zajišťují jí tuhé, vzájemně propojené ramenní bloky. Díky rovnoměrnému rozložení tlaku, který zajišťuje tuhá konstrukce, vykazuje pneumatika dobré parametry při měření brzdné dráhy. Obvodové pásy dezénu umožňují optimální stabilitu vozidla a kontrolu řidiče nad přesným řízením. Běhoun pneumatiky obsahuje prý na vnější straně výrazné dezénové bloky, tužší a větší než u minulé generace, a díky nim má pneumatika lepší stabilitu a bezpečnější brzdné vlastnosti na suché vozovce. Dalším efektem této inovace je samozřejmě lepší trakce pneumatiky.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Barum Bravuris 2 nabízí vysoký výkon za rozumnou cenu byl publikován 3. června 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...