Kormoran – levné pneumatiky pro nenáročné řidiče

Tagy:  Kormoran, Polsko, Michelin, Vanpro, Runpro, Snowpro, Gamma, Impulser

Sponzorované odkazy:

Kormoran – levné pneumatiky pro nenáročné řidiče

Nováček na evropském trhu

Značka Kormoran se nemůže pochlubit dlouholetou tradicí jako její konkurenti, na scénu totiž přišla teprve roku 1999. Nicméně v současné době je v rukou Michelinu, což ji onu prestiž do jisté míry dává.

Taktika velmi nízké ceny

Sídlem značky Kormoran je Polsko, což samo o sobě dává tušit, že se jedná o levnější zboží. Je tomu tak, pneumatiky Kormoran svůj úspěch zakládají na nízké ceně, což jim zaručilo skvělé prodeje především v domácím Polsku. Expanze do západní Evropy je zatím poměrně pomalá. U nás na ně ale často můžeme narazit například v supermarketech. V souvislosti s nízkou cenou samozřejmě nelze očekávat jízdní vlastnosti prémiových značek, nicméně pro méně náročné řidiče, spořílky, na městské popojíždění či pro méně výkonná auta mohou být dobrou volbou.

Pochvalné hlasy i kritika

V internetových diskusích lze narazit na uživatele pneumatik Kormoran, kteří pějí chválu na poměr ceny a výkonu a hlavně na výdrž pneumatiky, která překračuje i 50 tisíc kilometrů. Jejich méně spokojení kolegové ale kritizují slabší vedení stopy a stabilitu vozidla v zatáčkách a při svižné jízdě.

Zimní pneumatiky

Kormoran Snowpro

Kormoran Snowpro je zástupcem zimních pneumatik v portfoliu značky Kormoran. Hlavní doménou pneumatiky Snowpro je hlubší sníh, ale díky sofistikovanému systému drážek na směrovém dezénu si dokáže obstojně poradit i s vodou či rozbředlým sněhem. K tomu přidává výbornou výdrž, nízký valivý odpor a skvělou cenu. Je vhodná hlavně pro menší a slabší vozy.

Letní pneumatiky

Kormoran Gamma B2

Pneumatiky Kormoran Gamma B2 jsou v nabídce od roku 2007 a proti předchůdci by měly mít lepší jízdní vlastnosti na mokrém podkladě a měly by se lépe chovat v zatáčkách. V nezávislém testu pneumatik porazily několik dražších konkurentů a jako jejich parádní disciplína se ukázala odolnost proti akvaplaninku, ale bohužel vykazovaly poměrně velký valivý odpor, prostě klasické něco za něco.

Kormoran Impulser

Další letní pneumatika od Kormoranu, odlišující se od ostatních speciální směsí, která by měla zajišťovat vyvážené jízdní vlastnosti za různých provozních podmínek.

Kormoran Runpro B2

Pro Kormoran přelomová pneumatika. Je to první výrobek Kormoranu disponujícím asymetrickým dezénem místo klasického směrového. Bylo tím dosaženo snížení hlučnosti a valivého odporu při zachování dostatečné ochrany proti akvaplaninku.

Pro dodávkové a lehké užitkové vozy jsou zde potom pneumatiky Kormoran Vanpro B a B2.

Kupte si pneumatiky Kormoran za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Kormoran – levné pneumatiky pro nenáročné řidiče byl publikován 2. března 2011 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...