Kormoran Snowpro nabízí za málo peněz hodně muziky

Tagy:  Kormoran, Snowpro, Michelin, cena/kvalita

Sponzorované odkazy:

Kormoran Snowpro nabízí za málo peněz hodně muziky

Pneumatik, které zaujmou zejména cenou, a přesto nabídnou solidní jízdní vlastnosti pro automobil, je na českém trhu několik. Do této kategorie lze bezesporu zařadit také pneumatiku Kormoran Snowpro.

Polský výrobce Kormoran, spadající od roku 1995 pod koncern Michelin, zaujímá vedle značek jako Barum, Sava nebo třeba Semperit místo v ekonomickém segmentu pneumatik. Snaží se případné zákazníky zaujmout zejména nízkou cenou, tyto pneu lze hravě sehnat i za cenu hluboko pod tisíc korun (v menších rozměrech).

Dlouho byla průměrná cena dokonce pod 900 korun, až na konci loňského roku raketově vystřelila až na téměř 1 200 Kč (častá specifikace 165/70 R13 79T). Nyní však pozvolna klesá. Na rozdíl od ultra-levných čínských pneumatik se ale nebudete bát, kdykoliv se auto rozjede.

V poměru cena/kvalita jsou tedy pneumatiky Kormoran od řidičů chváleny a kladně hodnoceny. Rozhodně ale nejsou pro časté jízdy v náročných zimních podmínkách, jsou určeny spíše pro nenáročné řidiče, kteří auto v zimě používají málokdy či pro jízdu po městě, kde je sníh tak jednou ročně. Nicméně ani ojedinělý výlet do hor prý není pro tyto pneumatiky problém.

Na mokré vozovce bez problémů?

Kormoran Snowpro vyniká vysokou odolností vůči aquaplaningu, je prý velmi dobrá na mokré silnici a v rozbředlém sněhu se chová jistě. V hlubokém sněhu zajišťuje výborný záběr moderní dezén s vysokým počtem lamel a záběrových hran, říká výrobce a dodává, že oproti předchůdci se brzdná dráha snížila o 5 %. Pneumatika je tedy opět o něco bezpečnější pro posádku i okolí.

Díky směrovému dezénu má pneumatika dobrý odvod vody a rozbředlého sněhu, vyznačuje se také nízkou hlučností. Řidiči, kteří tuto pneumatiku zkusili, si ale vesměs nestěžují. Kladně je hodnocena životnost pneumatiky, nízká hlučnost i vlastnosti na mokré vozovce.

Ale pozor! Testy Autoklubu ČR avizovanou kvalitu pneumatik Kormoran Snowpro B2 na mokru nepotvrzují, pneumatiky celkově skončily téměř poslední.

Kormoran Snowpro nabízí solidní kvalitu za příznivou cenu, výbornou pneumatiku ale nečekejte. Foto: pneumatiky.czKormoran Snowpro nabízí solidní kvalitu za příznivou cenu, výbornou pneumatiku ale nečekejte. Foto: pneumatiky.cz

Přestože internet jako zdroj pro odborné hodnocení kvality pneumatik brát nelze, pokud se zde podobný názor objevuje vícekrát, stojí za zmínku. Taková situace se stala, když měli motoristé hodnotit negativa pneumatiky Kormoran Snowpro – objevovaly se totiž často poznámky, že ačkoliv si motoristé chtěli pneumatiky objednat, měli smůlu, neboť jimi požadovaný rozměr nebyl na skladě. Koupi tedy rozhodně nenechávejte na poslední chvíli.

Po desetiletí ověřená značka

Pneumatiky Kormoran jsou již tři desetiletí osvědčenou značkou polského výrobce, společnosti Stomil – Olszyn, jedná se údajně o největšího producenta pneumatik na polském trhu v této době.

Po roce 1995, kdy se stala firma součástí koncernu Michelin, došlo ke změně strategie i investic. Výsledkem bylo, že se značka Kormoran prý stala známou po celé Evropě. Během dalších pěti let se na starém kontinentu prodávalo více jak milion pneumatik této značky ročně. Více než šedesát procent produkce vyrobené v mateřské továrně jde přes distribuční síť Michelin mimo polský trh, říká výrobce.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Kormoran Snowpro nabízí za málo peněz hodně muziky byl publikován 12. února 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...