Nokian Powerproof: I svižná jízda může být bezpečná

Tagy:  Nokian Poweproof, letní, bezpečná, SUV, garance, Häkkinen

Sponzorované odkazy:

Nokian Powerproof: I svižná jízda může být bezpečná

Bezpečnost a stabilita. To jsou vlastnosti, které potřebují majitelé sportovních vozů. Nová pneumatika finského výrobce Nokian Powerproof spadající do kategorie UHP (Ultra High Performance) pneumatik jim vychází vstříc.

Pořádně svižná jízda může být díky správně vybraným pneumatikám také bezpečná. „Jízda rychlým vozem je mojí vášní. V takových chvílích se ale potřebuji vždy spolehnout na přesnou a rychlou odezvu pneumatik na řízení. Vynikající stabilita a perfektní přilnavost pneumatiky Nokian Powerproof zaručují řidiči opravdovou jistotu bezpečnosti,“ prohlásil ambasador značky Nokian Tyres, dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Mika Häkkinen. I on si tyto pneumatiky vyzkoušel.

Třebaže je Nokian známý hlavně svými zimními pneumatikami, v tomto případě jde o letní obutí, které mohou jejich řidiči obouvat od prvních jarních dnů až po podzimní deště. A zrovna letos bylo počasí jak na houpačce. Nová řada pneumatik Nokian Seasonproof byla vyvinutá tak, aby vyhovovala potřebám středoevropských řidičů. Silné stránky pneumatiky jsou přitom krátká brzdná dráha na suchu i na mokru, vyjímečná ovladatelnost na mokru a s ní související skvělá odolnost proti aquaplaningu. Vzorku přitom dominují čtyři výrazné obvodové drážky doplněné zkosenými lamelami po stranách. To je téměř vše – čistý a účinný design.

Díky silné kostře a bočnicím využívajícím patentovanou technologii aramidových bočnic Nokian Tyres není problém pneumatiku obout na výkonné vozy SUV. Pro tyto vozy je ale určena pneumatika s názvem Nokian Powerproof SUV. Pokud náhodou sáhnete při výběru vedle, není to neřešitelný problém – Nokian u vybraných prodejců nabízí záruku spokojenosti. Ta spočívá v možnosti vyměnit do čtrnácti dní od zakoupení vybrané pneumatiky za jinou sadu. Rozšířená garance pak zaručuje, že pokud do dvou let dojde k náhodnému poškození pneumatiky, zákazník dostane novou.

Nokian se při představování pneumatiky už mohl odkázat na první testy. Například polský motoristický časopis Motor jí zařadil na třetí místo a ocenil, že pneumatika řidičům zajišťuje dobrou ovladatelnost na mokrých i suchých cestách, navíc je tichá, pohodlná a za dobrou cenu. „V testu italského magazínu Quattroruotte získala pneumatika nejvyšší počet bodů v porovnání se všemi ostatními testovanými produkty,“ pokračuje Nokian a dodává: „Byla oceněna pro svou vysokou míru přilnavosti na suchém povrchu, vynikající jízdní komfort a rychlou jízdu na mokru.“ Jako „dobrou“ ohodnotil pneumatiku také německý časopis Gute Fahrt. Na druhou stranu však některé testy hodnotí pneumatiku jako o něco hlučnější a nepříliš komfortní.

Pneumatiky Nokian Powerproof chválí i dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Mika Häkkinen. Foto: www.nokiantyres.czPneumatiky Nokian Powerproof chválí i dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Mika Häkkinen. Foto: www.nokiantyres.cz

Dobrou volbou pro zájemce o kvalitní letní pneumatiky jsou pak modely Goodyear Eagle F1 Asymmetrics 5, Continental PremiumContact 6, Dunlop SP Sport MAXX RT2, Pirelli P ZERO PZ4 nebo Michelin Pilot Sport 4. Všechny jsou ale v častém rozměru 225/40 R18 podstatně, zhruba o třetinu a více, dražší. Komu pak obzvláště záleží na ceně, ten může zvolit například model Sava Intensa UHP 2.

Článek Nokian Powerproof: I svižná jízda může být bezpečná byl publikován 30. srpna 2021 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...