Bridgestone Turanza T005: Jak skloubit protiklady

Tagy:  Bridgestone, Turanza T005, přilnavost, bezpečnost, valivý odpor, Evropa

Sponzorované odkazy:

Bridgestone Turanza T005: Jak skloubit protiklady

Pneumatikářský gigant Bridgestone před pár dny představil novou cestovní pneumatiku Turanza T005. Hlavní silnou stránkou této novinky je deštivé počasí, nicméně nezapře v sobě prémiovou cestovní pneumatiku a nízký valivý odpor, který je další silnou stránkou pneumatiky, motoristé také uvítají. Podařilo se tedy nevídané – spojit dva protichůdné cíle.

Bridgestone Turanza T005 nahrazuje model T001 EVO a je prémiovou letní cestovní pneumatikou, která nabízí vynikající výkonnost na mokru a nízký valivý odpor, tedy maximální kontrolu nad vozem. Ačkoliv je Bridgestone z Japonska, tato pneumatika byla dle firmy vyvíjena a bude i vyráběna v Evropě na základě potřeb evropských řidičů (údajně proběhly rozhovory s tisíci řidičů, kteří kupují prémiové pneumatiky), i celosvětové představení proběhlo v Řecku.

Mimochodem, jaké pneumatiky tito zákazníci chtějí? Prý takové, které jim dodají pocit bezpečí, ale zároveň jim poskytnou potěšení z jízdy. Potřebují mít maximální kontrolu nad vozem v náročných situacích, zejména za deště a také dobrou hospodárnost, která jde ruku v ruce s dlouhou životností.

Extra výběr? 140 rozměrů

Na trh se pneumatika dostane od ledna příštího roku, aby byla k dispozici pro letní sezonu a v plánu je nabídnout do roku 2019 více než 140 rozměrů pro téměř všechny vozidla, resp. 14“ až 21“ kola. To je součástí plánovaného zjednodušení nabídky cestovních pneumatik značky – do budoucna by měly potřeby všech řidičů pokrýt modely DriveGuard a právě Turanza T005. „Nová prémiová cestovní pneumatika Turanza T005 je hlavním produktem v portfoliu značky Bridgestone, který pokrývá značnou část poptávky,“ potvrzuje Jakob Rønsholt, generální ředitel divize Products and Solutions Strategy ve společnosti Bridgestone Europe.

Na první pohled zaujmou bloky pneumatiky, které jsou elegantně lamelované a dostatečně široké drážky pro účinné odvádění vody. Skvělých vlastností bylo dosaženo díky kombinaci prémiových materiálů a konstrukce běhounu, optimalizovaných pro jízdu na mokru. Při nové technologii výroby směsi přišel ke slovu patentovaný polymer Bridgestone NanoPro-Tech v kombinaci s vysokým obsahem siliky. Výsledkem je maximální odolnost vůči opotřebení, přilnavost na mokru a hospodárnost.

Bridgestone Turanza T005 kombinuje nízký valivý odpor a skvělou přilnavost na mokru. Foto: www.bridgestone.euBridgestone Turanza T005 kombinuje nízký valivý odpor a skvělou přilnavost na mokru. Foto: www.bridgestone.eu

Podařilo se skloubit protiklady, tedy nízký valivý odpor a přilnavost na mokru. Aby bylo jasné, že nejde jen o reklamní řeči, přilnavost na mokru byla ohodnocena známkou A na EU štítku pneumatiky, valivý odpor pak dostal rovněž slušnou známku B. Vybrané rozměry dokonce dosáhly na hodnocení A/A. „Nejlepší přilnavost v příčném směru na mokru a brzdné výkony na mokru byly testovány a certifikovány organizací TÜV SÜD, která patří mezi nejrenomovanější nezávislé testovací instituty v automobilovém odvětví v Evropě,“ informuje Bridgestone.

Podle interních testů má nová Turanza T005 v porovnání s aktuální pneumatikou Turanza T001 EVO zhruba o 10 % delší životnost a zároveň lepší výkon při průjezdu zatáčkou na mokru a brzdění na mokru i suchu a nižší valivý odpor. Konkurenci budeme hledat mezi prémiovými pneumatikami, tedy Continental PremiumContact 6, Goodyear EAGLE F1 Asymmetric 3 nebo Pirelli P7 Cinturato Blue.

Článek Bridgestone Turanza T005: Jak skloubit protiklady byl publikován 20. prosince 2017 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...