Jak vypadá „čínský“ Kodiaq? Škoda oficiálně představila své SUV!

Jak vypadá „čínský“ Kodiaq? Škoda oficiálně představila své SUV!

Zatímco o vstupu na americký trh se zatím pouze diskutuje, Číňané o nové škodovky ochuzeni nebudou. Mladoboleslavská automobilka představila Škodu Kodiaq, vedle která se objevila také čtyřsvětlová Škoda Octavia Combi – oba vozy logicky stylizované na míru vkusu čínských zákazníků. V čem se modely liší od verzí, které se prodávají v Evropě?

O jaké automobily jeví Číňané zájem?

Škoda Kodiaq sice není tak velká jako například VW Touraeg, ale i tak nabízí spoustu prostoru, což je v posledních letech jedním z nejdůležitějších požadavků čínských zákazníků. O malé automobily typu Volkswagen Polo není ani zdaleka takový zájem jako o nižší střední a střední třídu či segment SUV. Slušná prodejní čísla mají také evropské dodávky, jmenovitě VW Transporter

Škodováčtí manažeři jsou si situace na asijském trhu dobře vědomi a Číně se rozhodně nevyhýbají. V současné době pro automobilku Škoda Auto tvoří přibližně čtvrtinu celkového odbytu. V loňském roce se zde prodalo více než 300 tisíc vozů.

Jak vypadá „Kódia-ko“?

Číňané vyslovují název Kodiaq přibližně jako „Kódia-ko“. Hlavní rozdíl mezi evropskou a čínskou verzí spočívá v chromovaných dekoračních lištách, které jsou v Asii velmi trendy. Chrom je na klikách, po obvodu vozidla, okolo spodní části a samozřejmě nechybí ani v interiéru – oddělovače tlačítek na středovém panelu, lišty před spolujezdcem a další detaily. Evropská Škoda Kodiaq je decentnější.

Drastické rozdíly však mezi čínskou a evropskou verzí nečekejte. Kromě zmíněného chromu, podsvícených nástupních lišt a dekorů se vzhledem dřeva (v Evropě na ústupu, v Číně zažívají boom) a disků o maximální velikosti 19 palců jde o identické vozy.

Co se týče motorizace, čínské modely mají stejné pohonné jednotky, byť s jiným obchodním označením.

Článek vznikl ve spolupráci s odborníky z Auto Podbabská – autorizovaného dealera, který nabízí nové i skladové vozy a Volkswagen servis.

Článek Jak vypadá „čínský“ Kodiaq? Škoda oficiálně představila své SUV! byl publikován 12. května 2017 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...