Nová Continenatal VanContact Winter: úsporná a bezpečná

Tagy:  Continental VanContact Winter, dodávky, zimní, bezpečné, úsporné, eko, novinka

Sponzorované odkazy:

Nová Continenatal VanContact Winter: úsporná a bezpečná

Pro tuto zimu připravil přední výrobce v celosvětovém měřítku Contintental nové obutí pro lehká nákladní auta a dodávky. Pneu s názvem Continental VanContact Winter nabizí bezpečnou jízdu na zasněžených, zledovatělých, mokrých i suchých vozovkách.

Letošní novinka se tak zaměřuje na všechny podmínky, které mohou během české zimy nastat a pravděpodobně i nastanou. Pneumatika by měla být bezpečnější zejména na sněhu a na mokru, přičemž hlavně silnice pokryté vodou by měly být její devizou.

Kromě toho se výrobce snažil myslet i na ekologický aspekt a pneumatika je tak ještě o něco úspornější než její předchůdkyně, oblíbená VancoWinter 2. Valivý odpor se snížil o patnáct procent a to za situace, kdy se zkrátila brzdná dráha na sněhu i za mokra. Podařilo se tedy skloubit dva zdánlivě protichůdné požadavky. Nicméně hodnoty na EU štítku zatím nedosahují nejvyšších stupňů a tak je, podobně jako u konkurence, stále co zlepšovat.

Nový a lepší dezén

Hlavními rysy zůstávají skvělé bezpečnostní vlastnosti při jízdě na zasněženýžch s zledovatělých površích. Na sněhu i za mokra prak motoristé ocení lepší handling. A úspora paliva plynoucí ze stále více ekologických pneumatik, je jen velmi příjemným bonusem.

Dezénová směs s sebou nese nejen vyšší palivovou účinnost, ale ve spolupráci s optimalizovanými lamelami znamená také o devět procent kratší brzdnou dráhu na mokré vozovce, tak typické pro české zimy. Inovativní 3D drážky zlepšují stabilitu na vodou pokryté silnici a odolnost proti nebezpečnému aquaplaningu je nyní ještě lepší než dříve.

Sinusové lamely ve středové části vzorku a také přerušovaná struktura lamel v ramenních blocích výrazně zvyšují počet záběrových hran v podélném směru. Celým obvodem dezénu pak vedou „cik-cak“ drážky a ty spolu s rovnoměrně uspořádanými sněhovými kapsami na ramenních blocích zlepšují záběr na vozovce pokryté sněhem. Je to díky lepšímu stlačení sněhu, od něhož se pak pneu lépe „odpíchne“.

I do soukromých rukou

Pneumatika Continental VanContact Winter je vhodná nejen pro komerční sektor, uplanění najde i na vozech soukromníků. Finanční úspora plynoucí z valivého odporu sníženého o patnáct procent hovoří za vše. Takto výrazné snížení valivého odporu není zcela obvyklé, podařilo se ho dosáhnout díky pokročilé směsi siliky v kombinaci se zdokonaleným designem. Menší ztráta energie znamená lepší palivovou účinnost a tedy také finanční benefit. Nová zimní pneumatika VanContact Winter je aktuálně k dispozici ve dvanácti rozměrech, nicméně výrobce slibuje v příštím roce další rozšíření této produktové řady.

Pneumatika Continental VanContact Winter je špičkovou volbou. Foto: www.continental-tires.comPneumatika Continental VanContact Winter je špičkovou volbou. Foto: www.continental-tires.com

Co jiného? Nabídka je pestrá

Přímými konkurenty této pneumatiky jsou zejména superlativy opředená Pirelli Carrier nebo Michelin Agilis Alpin. Velmi dobré jsou také třeba Nokian WR C3. Alternativu z ekonomického segmentu nabízí zejména domácí výrobce – Barum SnoVanis 2 jsou synonymem pro skvělý poměr ceny a kvality. Méně známá, nicméně rozhodně ne kvůli nedostatečné kvalitě, je pak například Sava Trenta.

Článek Nová Continenatal VanContact Winter: úsporná a bezpečná byl publikován 8. prosince 2015 v 00.00 v rubrice Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...