Jak jsem přišel k rozumu aneb havarijní pojištění není pro parádu

Jak jsem přišel k rozumu aneb havarijní pojištění není pro parádu

O havarijním pojištění jsem celá dlouhá léta, co jsem byl majitelem auta, prakticky neuvažoval. Říkal jsem si, asi jako většina z nás, že zrovna mně se nemůže nic stát. Nejezdím žádné dálkové trasy, jen do práce, na nákup a občas na výlet. A pak jsme se z jednoho takového výletu vraceli s rodinou vlakem – během chvíle, co jsme obědvali v restauraci, získalo naše auto nového samozvaného „majitele“.

Poslední úspory jsme vydali na nákup dalšího auta a u něj jsem už riskovat nechtěl. K povinnému ručení jsem se rozhodl sjednat i havarijní pojištění – konečně jsem pochopil, že i mně se snadno může stát, že se mé auto zalíbí zloději, dostane nový outfit díky nějakému vandalovi, nebo prostě při couvání přiberu patník. Také jsem ale pochopil jinou věc: ceny za havarijní pojištění se mezi jednotlivými pojišťovnami mohou lišit až o několik tisícikorun. Tak veliké rozdíly jsem opravdu nečekal.

Uzavření smlouvy na internetu se není třeba bát

Od dlouhých hodin procházení nabídek mně naštěstí uchránil kamarád. Doporučil mně web iPojištění.cz, kde prý mohu nabídky jednoduše porovnat. S internetem si sice příliš netykám, ale stránky byly přehledné a srozumitelné, tak jsem se dal do toho. Po zadání základních údajů o autě a o sobě jsem ihned dostal srovnání havarijních pojištění podle ceny a dalších parametrů. Co mně potěšilo ještě víc, bylo, když mně krátce poté pracovník iPojištění.cz kontaktoval telefonicky a zodpověděl všechny mé zvídavé dotazy. S jeho pomocí jsem si havarijní pojištění rychle vybral, do formuláře doplnil ještě pár údajů o technickém průkazu a smlouva byla uzavřená. Bez toho, abych vytáhl paty z tepla obývacího pokoje.

Stejným způsobem jsem si nakonec přes iPojištění.cz sjednal i úspornější povinné ručení – ušetřené dva tisíce ročně přece nejsou k zahození! A mimochodem – vozíte s sebou v autě formulář pro záznam o dopravní nehodě, nebo si jako já myslíte, že ho nikdy nebudete potřebovat? Až díky článkům na iPojištění.cz mně došlo, že jsem dříve ani nevěděl, jak takový záznam sepsat. Takže dejte mě: nespoléhejte na náhodu a ochraňte své auto včas. Jednodušeji než přes iPojištění.cz už to nepůjde!

Článek Jak jsem přišel k rozumu aneb havarijní pojištění není pro parádu byl publikován 14. října 2015 v 14.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...