Vredestein QUATRAC 5: Celoroční kráska

Tagy:  Vredestein Quatrac 5, celoroční, bezpečná, M+S

Sponzorované odkazy:

Vredestein QUATRAC 5: Celoroční kráska

Skvělou volbou pro občasné řidiče jsou celoroční pneumatiky. Odpadají starosti s přezouváním a skladováním pneumatik a je to i ekonomické řešení.

Nemusí se totiž investovat do nových ráfků a ostatně ani pneumatik, a pokud člověk nejezdí vyloženě denně, dobře poslouží v horku i v mrazech. Jednou z takových pneumatik je designové výjimečně zdařilá Vredestein Quatrac 5.

Rakouský výrobce se celoročním pneumatikám věnuje již déle než dvě desetiletí a to je dostatečnou zárukou, že nabízí kvalitní obutí. Nová generace řady Quatrac (kdoví, proč po třetí generaci, tedy modelu Quatrac 3, následuje rovnou pátá) nabízí další zúročení nejnovějších zkušeností a know-how. Nemusíte se ani obávat policejních kontrol v zimě, pneumatiky mají označení M+S a tak jsou z hlediska legislativy brány jako zimní. Druhou otázkou však je, zdali mají stejně vlastnosti i v kritických momentech…

Elegantní design a „zelený“ štítek

Design, tradičně silná stránka pneumatik Vredestein, působí elegantně . Díky asymetrickému vzorku se podařilo sofistikovaně spojit zimní a letní pneumatiky. Letní část dezénu zajišťuje skvělou ovladatelnost, přesnost a také stabilitu v zatáčkách na suchém i mokrém povrchu. Naopak zimní část využívá důmyslnou technologie lamel, která dodává pneumatice vysokou přilnavost během zimních měsíců. Pneumatika je rovněž dostatečně tuhá pro větší stabilitu a snadné ovládání na suché vozovce.

Design pneumatik je elegantní a prvotřídní. Foto: www.vredestein.co.ukDesign pneumatik je elegantní a prvotřídní. Foto: www.vredestein.co.uk

Na pneumatice je využita nová technologie 3D Grip Claws, nebolí trojrozměrné upínací čelisti. Jejich uspořádání mezi lamelami ve středu pneumatiky poskytuje skvělou přilnavost v zatáčkách a nabízí i lepší akceleraci na sněhu a ledu. Běhounová směs také obsahuje více siliky a díky tomu se nejen méně opotřebovává, ale také se sjíždí rovnoměrněji – v součtu vydrží více kilometrů než předchozí generace. K vývoji nové směsi byly využity nejnovější technologie Vredesteinu.

Díky silice má pneumatika také nižší valivý odpor a tím také spotřebuje méně paliva, zaslouženě se tak může pyšnit „zeleným“ štítkem. Neztratí se však ani co se jízdních vlastností týká – zejména stojí za vyzdvihnutí krátká brzdná dráha na mokré vozovce. Stejně jako předchozí modely této řady, i „pětka“ vznikala v mezinárodním centru výzkumu a vývoje v Enschade. Zde se shromažďují všechny inovace, zkušenosti a know-how značky Vredestein. Mnoho nezávislých testů a recenzí jen potvrzuje, že pneumatiky této rakouské značky jsou synonymem pro bezpečnost, odolnost a výkon.

Správná volba? Jen když jezdíte málo

Třebaže pneumatiky Vredestein nepatří mezi ty nejdražší produkty na pneumatikářském trhu, dají se určitě koupit i levnější celoroční pneumatiky. Za všechny lze jmenovat domácí Barum Qaurtaris nebo francouzské Kleber Quadraxer. Pro občasné řidiče je to určitě lepší volba než protektory nebo dvě sady extrémně levných pneumatik z Číny. Na druhou stranu je ale třeba mít na paměti, že celoroční pneumatiky vždy budou do jisté míry kompromis a podle toho si při řízení počínat.

Článek Vredestein QUATRAC 5: Celoroční kráska byl publikován 5. února 2015 v 00.00 v rubrice Letní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...