ContiSportContact 5: Sportovní a bezpečné

Tagy:  Continental, ContiSportContact 5, bezpečné, úsporné, valivý odpor, prémiové, testy

Sponzorované odkazy:

ContiSportContact 5: Sportovní a bezpečné

Pneumatika té nejvyšší kvality nabízející vynikající přilnavost při sportovní jízdě, to je pneumatika od německého pneumatikářského gigantu, Continental Sport Contact 5. V porovnání s předchozím modelem, ContiSportContact 3 je rozdíl více než výrazný a nová pneu se hodí nejen pro sportovní auta, ale třeba i pro vozy kategorie SUV.

Bezpečné, moderní, úsporné

Continental s novou pneumatikou slibuje kratší brzdnou dráhu za všech povětrnostních podmínek, vynikající přilnavost k vozovce a bezpečnost při zatáčení a zároveň nižší spotřebu paliva a vysoký kilometrový proběh. Nová směs „BlackChilli“ zaměřující se na maximální přenos energie a nižší valivý odpor se pružně přizpůsobuje aktuální situaci. Automobil tak zastaví dříve ať je vozovka suchá nebo pokrytá vodou.

Pneumatika má moderní design, čtyři široké obvodové drážky doplňuje mnoho specificky zakřivených drážek a lamel. Osvědčená technologie makrobloku byla použita také u ContiSportContact 5 a pomáhá zlepšovat stabilitu jízdy při průjezdu zatáčkou. Je to v podstatě prosté – větší kontaktní plocha znamená vysokou adhezi a tím i vyšší bezpečnost.

Při jízdě po dálnicí vysokou rychlostí po dálnici fungují elastopolymery a se pneumatika se díky složení méně zahřívá. Výsledkem je menší valivý odpor, nižší spotřeba a vyšší životnost. Je zajímavé, že za vývoj tohoto pláště byl konstrukčně zodpovědný vývojový inženýr Radek Kučera z divize Product Industrialization výrobního závodu v Otrokovicích. ContiSportContact 5 je k dispozici ve velikostech od 17 " pro osobní vozidla až po 21" pro vozidla typu SUV.

Samozřejmě by se našla i negativa. S opravdu špičkovou kvalitou souvisí vyšší pořizovací cena a pneumatiky se tak příliš nehodí pro příležitostné řidiče, kteří nemohou plně využít všechny přednosti pneumatiky. Pro občasné krátké cesty se lépe hodí pneumatiky ekonomického segmentu (Barum, Matador, Sava apod.), případně protektorované nebo celoroční pneumatiky. Rovněž jsou pnematiky ContiSportContact 5 trochu více hlučné, ale to je opravdu pouze detail.

Nezávislé testy potvrdily kvalitu

Pneumatika ContiSportContact 5 byly úspěšné v mnoha nezávislých testech. Tým redaktorů AutoBild ocenil zejména obzvláště vyrovnané jízdní vlastnosti. Magazín Auto Zeitung ji určil vítězem s komentářem: „Spolehlivá na suchém i mokrém povrchu, v každém okamžiku kombinuje skvělou rychlost s naprostou bezpečností.“ Pneumatikám se dařilo například i v testech odborného magazínu ACE Lenkrad, rakouským automobilovým klubem ARBÖ a německou inspekční organizací GTÜ. Výčet všech testů by ale byl na více než pár řádek.

ContiSportContact 5 jsou skvělé nejen na mokru, ale i na suchém asfaltu. Foto: www.continental.czContiSportContact 5 jsou skvělé nejen na mokru, ale i na suchém asfaltu. Foto: www.continental.cz

Této pneumatice mohou konkurovat pouze prémiové značky, jako jsou Michelin, GoodYear nebo Pirelli. Každá z těchto značek nabízí obutí pro sportovní vozy a tak bude volba té správné pneumatiky vcelku individuální otázkou. Roli mohou hrát zkušenosti, recenze, ale i cena. Nicméně všechny tyto značky nabízí za vyšší cenu skutečně nejvyšší možnou kvalitu, kterou ocení zejména řidiči jezdící den co den desítky, případně stovky, kilometrů.

Článek ContiSportContact 5: Sportovní a bezpečné byl publikován 17. dubna 2014 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...