Continental Premium-Contact 5 slibuje absolutní bezpečnost

Tagy:  Continental Premium-Contact 5, bezpečnost, úspora, valivý odpor, 3D hrany, makro bloky, testy

Sponzorované odkazy:

Continental Premium-Contact 5 slibuje absolutní bezpečnost

Horká novinka letošního roku od významného německého výrobce nese název Continental Premium-Contact 5 a výrobce s ní slibuje „Absolutní bezpečnost za všech podmínek“. Naváže na úspěšnou předchůdkyni, Continental Premium-Contact 2? Zdá se, že ano…

Podle Continentalu jde o univerzální pneumatiku pro automobily střední třídy, kompaktní vozy, ale i luxusní limuzíny, která kombinuje pohodlí a maximální bezpečnost. Nová pneumatika se slovy výrobce „může pochlubit krátkou brzdnou dráhou na suchu i na mokru, nízkým valivým odporem, bezpečnými jízdními vlastnostmi a pohodlným handlingem“.

3D hrany a makro bloky

Oproti předchozímu modelu bylo vylepšeno hned několik prvků, díky kterým nabízí „pětka“ výjimečné vlastnosti. Například díky optimalizovaným 3D hranám má nová pneumatika oproti předchůdci kratší brzdnou dráhu. Tyto 3D hrany byly nově vyvinuté a zabraňují kroucení a deformacím bloků běhounu při brzdění. Zajišťují totiž rovnoměrné rozložení tlaku, důležité pro správné fungování jakékoliv pneumatiky. Za mokra pak hrany bloků pronikají vodním filmem na vozovce podobně jako stěrače. Brzdná dráha se díky tomu dále zkracuje.

Z pneumatiky ContiSportContact 5 byly převzaty makro bloky. Počítačem optimalizované pro maximalizaci kontaktní plochy pneumatiky zajišťují bezpečný handling a lepší přenos sil při zatáčení. Co největší kontaktní plocha je třeba nejen v případě, kdy na pneumatiku působí silné laterální síly, ale také při nejrůznějších situacích jako je brzdění nebo přejíždění do jiného jízdního pruhu ve vysoké rychlosti. Makro bloky také poskytují výrazně lepší stabilitu běhounu, což řidič pocítí lepší ovladatelností vozidla. Výjimečné záběrové vlastnosti pak ocení v extrémních jízdních situacích. Záběrové vlastnosti pneumatiky dosáhly prý dokonalosti a to v každé situaci.

Pneumatika je špičková, taková kvalita ale bývá dražší. Foto: http://www.continental-reifen.dePneumatika je špičková, taková kvalita ale bývá dražší. Foto: http://www.continental-reifen.de

Potěší i kapsu řidiče

Kostra pneumatiky pak zvyšuje pohodlí a snižuje valivý odpor. Není divu, že se při její tvorbě vývojáři inspirovali u ekologické pneumatiky ContiEcoContact 5. Pneumatika kromě nižšího valivého odporu nabízí posádce vysoký komfort. Optimální flexibilitu a zvýšenou stabilitu bočnice přináší kombinace pružné konstrukce ramenní oblasti pneumatiky a zesílené oblasti patky. Jízda je pak pohodlnější, ovladatelnost lepší a spotřeba o něco málo nižší díky snížení valivého odporu.

Testy: Špičkové pneumatiky

Kvality pneumatik Continental Premium-Contact 5 potvrdily nezávislé testy. Vyhrály například v testování německého automobilového klubu ADAC. Chváleny byly za skvělou vyváženost, vlastnosti na mokru a úsporu paliva. Pneumatika zvítězila také v testu GTÜ a ACE. Jako „Dobrá“ byla pneumatika ohodnocena také v hodnocení „Stiftung Warentest“ a uspěly také v dTestu.

Kvalita ale také něco stojí a tak je třeba zmínit, že pneumatika rovněž patřila k nejdražším, často jí patřilo nepopulární prvenství i v tomto ohledu. Průměrní motoristé se tedy zřejmě zaměří spíše na jiné značky, které nabízí lepší poměr cena/kvalita. Kdo však z jakýchkoliv důvodů potřebuje nebo chce to nejlepší, jistě bude o pneumatikách Continental vážně uvažovat.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Continental Premium-Contact 5 slibuje absolutní bezpečnost byl publikován 18. května 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...