Nokian H: Pro celé léto, zejména na mokro

Tagy:  Nokian H, letní, severská, voda, indikátor, detail

Sponzorované odkazy:

Nokian H: Pro celé léto, zejména na mokro

Již takřka tradiční letní pneumatika Nokian H tradičního skandinávského výrobce prý nabízí „spolehlivost za všech letních podmínek“. Ačkoliv jsou pneumatiky testovány v drsných severských podmínkách, i v létě jsou osvědčenou značkou.

Léto je léto, jedno kde

Nokian o této pneumatice říká, že poskytují vynikající přilnavost na mokru a vysokou stabilitu. Chrání řidiče i posádku proti aquaplaningu a zvyšuje tím bezpečnost provozu na silnicích. Pneumatika je jako dělaná pro náročné podmínky, nicméně obstojí i v „pohodovém“ českém počasí. Vývojáři na tyto změny teplot mysleli a udělali, co se dalo. Nová směs Nokian Cool Silica koncipovaná pro letní pneumatiky se již v minulosti osvědčila při rozdílných teplotách a zejména za chladného počasí.

Léto, ať už ve Skandinávii nebo ve střední Evropě, klade na pneumatiky velké nároky. Teploty se měnící během dne v širokém rozpětí a nečekané přívaly vody pomáhali vývojářům simulovat ty pravé podmínky při tvoření této pneumatiky. To vyústilo ve fakt, že je pneumatika bezpečná za všech podmínek. Nokian H má do detailů propracovaný vzorek profilu, který je identický jako u pneumatik Nokian V, rozdíly jsou v použité směsi a v řešení konstrukce.

V souladu s posledními „eko“ trendy se snižuje valivý odpor, což v konečném efektu znamená také úsporu motoristovi peněženky. Díky modernímu uspořádání běhounu a nové křemíkové směsi je snížen valivý odpor a spotřeba pohonných hmot je tím pádem rovněž nižší. To pomáhá snižovat výdaje za benzín či naftu. Nižší valivý odpor pak kromě nižší spotřeby paliva znamená i delší životnost. Pneumatiky, které vydrží o pár měsíců déle, opět pomáhají motoristovi snížit výdaje na cestování automobilem.

Prší? To je dobře

Pneumatiky se skvěle chovají na mokru. . Již na pohled zaujme rozdílný vzhled profilu na vnitřní a vnější straně ramen pláště. Díky tomu se zlepšila ovladatelnost vozu obutém do pneumatik Nokian h. Tento asymetrický profil Inside-Outside také účinně snižuje riziko aquaplaningu a zlepšuje vlastnosti řízení.

Ukončení odvodňovacích drážek vnějšího ramene pláště je tvarováno lopatkovitě a tím zajišťuje, že odvod vody do stran je účinnější a provoz bezpečnější. legantní a funkční jsou leštěné hlavní drážky. Díky hladkému povrchu z nich voda odtéká snadno a rychle. Přilnavost na mokru i jízdní vlastnosti zlepšuje klínovitě vrstvená konstrukce běhounu.

Nokian H má zvláštní název, nicméně jedná se o kvalitní letní pneu. Foto: www.nokiantyres.czNokian H má zvláštní název, nicméně jedná se o kvalitní letní pneu. Foto: www.nokiantyres.cz

Příjemné maličkosti

Pneumatiky Nokian, model H nevyjímaje, mají také patentovaný indikátor opotřebení profilu DSI system. Je umístěný na středovém bloku běhounu, a uvádí hodnotu v milimetrech, jak se pneumatika postupem času opotřebovává, dezén a s ním i jednotlivá čísla mizí. Nechybí ani indikátor aquaplaningu.

Příjemná maličkost je také informační pole, do kterého je možné zapsat údaje o správném tlaku vzduchu a pozici pneumatiky na voze. Některé rozměry pak mají také ochranu ráfku proti oděru na boku. Od 14" pneumatik výše mají pneumatiky také těsnící kroužek, který chrání prostor mezi pneumatikou a ráfkem před vniknutím drobných nečistot.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Nokian H: Pro celé léto, zejména na mokro byl publikován 21. července 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...