Jak sjednat povinné ručení z pohodlí domova

Tagy:  povinné ručení, havarijní pojištění, online pojištění, kalkulačky, pohodlí, rychlost, úspora

Jak sjednat povinné ručení z pohodlí domova

Pracujete celý den, nemáte poblíž pobočku pojišťovny, nebo prostě jen nechcete vyřizovat změnu povinného ručení osobně? Není problém, uvařte si kafe, zapněte televizi, pohodlně se usaďte a změnu proveďte online přes internet. Je to nejen moderní, ale zejména praktické.

Internet umí (skoro) vše

Stále více Čechů vyřizuje nejrůznější věci online přes internet. Zaplatit účty, zkontrolovat poštu, nakoupit – to vše je dnes možné přes internet a díky rychlému nástupu výpočetní techniky je dnes možné mít internet prakticky kdekoliv.

Zatímco ještě před nějakými patnácti lety musel každý, kdo chtěl nejlevnější nabídku povinného ručení obíhat pojišťovny, vyptávat se, sbírat letáky a doma počítat, dnes všechno udělá on-line kalkulačka. Na druhou stranu se také zvýšil počet pojišťoven, tak by dnes zmiňované obíhání zabralo nepoměrně více času. Motorista si tak dnes vybere nejlevnější povinné ručení opět díky internetu.

Není pojišťovna, která by vyhovovala všem. Co řidič, to jiné prefernce. Foto: Martin SingrNení pojišťovna, která by vyhovovala všem. Co řidič, to jiné prefernce. Foto: Martin Singr

Jdeme pojišťovat

Když si chceme sjednat povinné ručení, začneme tím, že se podíváme, u koho budeme mít nejlepší podmínky. Nejde jen o cenu, ale i o služby pojišťovny, různé bonusy a malusy, zkrátka je dobré se podívat, co kdo nabízí. Online kalkulaček různé kvality a důvěryhodnosti je dnes doslova plný internet, my si zvolíme tu na adrese http://povinnerucenisrovnani.com/…teni-vozidel.

Zde stačí zhruba dvě minuty na vyplnění údajů o vozidle, o motoristovi a o obci, kde motorista bydlí, tedy kde bude s vozem jezdit. A už máme k dispozici porovnání nejlepších nabídek na českém trhu. Zároveň máme k dispozici aktuální informace. Ne vždy platí informace na letáku starém byť jen pár měsíců. Jedna akce skončí, jiná třeba nedávno začala a pokud je online kalkulátor co k čemu, ví o tom. A Češi velmi rádi nakupují ve slevě či v akci. Navíc jsou všechny informace podané ve stejném formátu a to pomáhá přehlednosti a jasnosti. Nesporná je také úspora času – žádná cesta do pojišťovny, žádné fronty, žádná složitá komunikace s úředníky. O tom, že cena na internetu bývá z pochopitelných důvodů o několik procent lepší než na pobočce, zřejmě není třeba psát.

A když už člověk sedí u počítače a ví, co je nejlepší, není nic jednoduššího, než si to nejlepší také objednat. To jde opět více cestami, buď si vybrat z bohaté nabídky srovnávacích portálů, z nichž většina nabízí i uzavření smlouvy, nebo vstoupit přímo na web pojišťovny, pro kterou se motorista rozhodl. Pochopitelně lze takto zřídit povinné ručení i havarijní pojistku.

To první je ze zákona povinné, druhé je sice dobrovolné, ale rovněž hojně využívané. Když totiž řidič havaruje, povinné ručení kryje pouze škody třetím osobám, tedy tomu, do koho nabourá. Pokud chce mít v takové nezáviděníhodné situaci od pojišťovny zaplacenou i opravu svého auta, je nezbytné právě „havarijko“. A když si váš vůz vyhlédnou vandalové nebo se stane obětí přírodních živlů, opět zafunguje pojišťovna a havarijní pojištění. Kdo má obě pojištění, může být klidný – jeho vůz je kompletně chráněn před všemi běžnými škodami.

Článek Jak sjednat povinné ručení z pohodlí domova byl publikován 11. července 2012 v 10.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...