Apollo Amazer 3G Maxx: Nejlepší výkon na suchu

Tagy:  Apollo Amazer 3G Maxx, grip, přilnavost, hluk, testy

Sponzorované odkazy:

Apollo Amazer 3G Maxx: Nejlepší výkon na suchu

Indický výrobce Apollo u letní pneumatiky pro osobní vozy 3G Maxx slibuje nejlepší výkonnost na suchu. Toto konstatování potvrdili renomované testy německého autoklubu ADAC, takže asi nebude úplně nesmyslné. Horší to je s hlučností a s dostáním pneumatiky v ČR…

Skvělá přilnavost na úkor hlučnosti

Apollo se u pneumatiky chlubí zejména tím, že tento model má extra grip a to vždy. Asymetrický dezén pomáhá lepší přilnavosti na jakémkoliv povrchu komunikace. Skvěle navržené hladké boky pneumatik v kombinaci se zubatým vzorkem, který výrazně ovlivňuje i boční vzhled zlepšují estetický dojem.

Vnější rameno s drážkami ve tvaru písmene Z pomáhá k lepšímu zatáčení ve vysokých rychlostech. Zejména na suchu jsou prý Apollo Amazer 3G Maxx skvělé v ohledu manévrovatelnosti. Na mokrém povrchu pak pomáhá zdokonalená tuhá střední část pneumatiky ve spojení s účinnějšími lamelami. Díky lepší funkci je nyní pneumatika bezpečnější.

Nová generace konstrukce a technologie sledují celosvětový trend udržitelného rozvoje a ekologie – Apollo Amazer 3G Maxx má nižší valivý odpor, který přináší nižší spotřebu paliva a také menší opotřebení pneumatik. Nebude to ale asi až tak horké – podle nezávislých testů jsou tyto pneumatiky v otázce spotřeby paliva spíše horší průměr, v opotřebení jsou na chvostu. Vůbec dobře nebyla hodnocena vnější hlučnost, pneumatiky rozhodně nepatří k těm tichým.

Apollo Amazer 3G Maxx jsou sice trochu hlučnější, ale na druhou stranu mají skvělou přilnavost. Foto: m.apollotyres.comApollo Amazer 3G Maxx jsou sice trochu hlučnější, ale na druhou stranu mají skvělou přilnavost. Foto: m.apollotyres.com

Testy: V gripu drží krok s giganty

Co naopak testy chválí, jsou vlastnosti na suchu i na mokru. Loni v únoru ADAC publikoval výsledky, podle kterých je Apollo Amazer 3G Maxx v rychlostním indexu T nejlepší pneumatikou na suchu. Na mokru byla také dobrá, dvě konkurenční pneumatiky byly lepší jen o trošku, chlubí se výrobce.

Podobně dopadl také nezávislý dTest, Apollo Amazer G3 Maxx byla na mokru nejlepší, na suchu drží krok s „eko“ pneumatikami takových gigantů jako Continental, Michelin a Pirelli. A to za podstatně nižší cenu. V celkovém hodnocení letošních testů ADAC pneumatik v rozměru 165/70 R14 T skončila Apollo Amazer 3G Maxx čtvrtá právě za zmíněnými značkami. Porazila nejen Barumky, ale také třeba Goodyear nebo Dunlop.

A aby nebylo chvály málo, německý časopis Auto Bild o pneumatikách hovoří vlivem vynikajících brzdných kvalit jako o „nové hvězdě na obloze“ a zařadila jej do top 15, na suchu i na mokru. Do tohoto výběru se dostaly z 55 různých značek pneumatik dostupných na německém trhu. Dva významné německé časopisy tuto pneumatiku pochválili, chlubí se na stránkách výrobce. Pneumatika obstála v testech na mokré vozovce, na suchu i při brzdných zkouškách.

V ČR je neseženete

Loňská novinka se již v létě roku 2010 dala sehnat v Německu, Velké Británii, Nizozemí a v Itálii. Pneumatiky Apollo se ale prodávají ve více než 70 zemích a tak se brzy i tento model dostal na další trhy, v nabídce českých e-shopů ale i dnes tato pneumatika chybí. Zájemci tak budou muset objednávat ze zahraničí, což je vždycky více či méně komplikované.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Apollo Amazer 3G Maxx: Nejlepší výkon na suchu byl publikován 10. dubna 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...