Vredestein Sportrac 3 – designový skvost mezi pneumatikami

Tagy:  Vredestein, Sportrac, design, pneumatika, levná, obutí

Sponzorované odkazy:

Vredestein Sportrac 3 – designový skvost mezi pneumatikami

Špičkový design od Giorgetta Giugiara

Poznávacím znamením a hlavním rysem pneumatiky Vredestein Sportrac 3 je velmi atraktivní design, který je dílem samotného Giorgetta Giugiara, který má na svědomí například vzhled sportovní Alfy Romeo Brera. Díky tomuto výraznému směrovému dezénu dokáže pozvednout vzhled sportovních vozů, navíc je konstruována tak, aby dokázala zamezit poškození drahých litých disků.

Směrový dezén pneumatiky Sportrac 3, zdroj: oficiální web výrobceSměrový dezén pneumatiky Sportrac 3, zdroj: oficiální web výrobce

Speciálně zesílené bočnice

Pneumatika Vredestein Sportrac 3 je vybavena systémem HTS (Handling Tuned Sidewall), což znamená výrazné zesílení bočnic, které zaručuje velkou odolnost pneumatiky proti deformacím způsobeným příčnými tlaky. V důsledku to znamená výtečné vedení stopy v zatáčkách a precizní reakce na povely volantem.

Posun k lepšímu oproti již tak výtečnému předchůdci

Předchůdce označovaný jako Vredestein Sportrac 2 byl bezesporu velmi povedenou pneumatikou. Proto z něj také Sportrac 3 v mnoha ohledech vychází, přebral například výše zmíněný systém HTS. Výrazným rysem, který ovšem Sportrac 3 nepřebral, byly mohutné směrové drážky po celém obvodu pneumatiky. Došlo také ke změně směsi. Nyní díky lepšímu složení dosahuje kratší brzdné dráhy a lepší trakce. Nové provedení dezénu navíc umožnilo kontakt větší plochy běhounu s vozovkou při zachování skvělé úrovně odvodu vody a tím pádem i odolnosti proti nebezpečnému aquaplaninku.

Cena odpovídající výtečné kvalitě

Málokdo by očekával, že pneumatika, která obsazuje čelní pozice v různých testech, bude cenově mezi polskou či čínskou konkurencí. Samozřejmě tomu tak není, ale vzhledem ke špičkové kvalitě se cena dá hodnotit jako příznivá. Základní rozměr se dá pořídit již kolem třinácti set korun, pneumatiky velkých rozměrů s vysokým rychlostním indexem se potom mohou vyšplhat až nad pět tisíc korun za kus.

Co je vlastně Vredestein?

Vredestein je nizozemský středně velký výrobce pneumatik sídlící ve městě Enschede. Továrny má také v zámoří, například v Indii, Thajsku a Indonésii. Kromě letních, zimních a celoročních pneumatik pro osobní vozy se také věnuje výrobě obutí na zemědělské a průmyslové stroje, na offroady, nákladní vozy i na jízdní kola. Vredestein byl založen roku 1946 ve spolupráci s americkým BF Goodrich a v současné době se nachází pod křídly indického pneumatikářského gigantu Apollo. Z toho pramení také dnešní název společnosti – Apollo Vredestein BV.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Vredestein Sportrac 3 – designový skvost mezi pneumatikami byl publikován 1. května 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...