Uniroyal MS plus 6: Bezpečně po zasněžených cestách

Tagy:  Uniroyal, MS plus 6, sníh, mokro, životnost, test

Sponzorované odkazy:

Uniroyal MS plus 6: Bezpečně po zasněžených cestách

Americký výrobce Uniroyal nabízí zimní pneumatiku MS plus 6. Tento model se vyznačuje velmi dobrými vlastnostmi na sněhu, na vodě i na suchu, horší je to na ledu. Dá se ale říct, že poměr cena/kvalita je velmi příznivý.

Uniroyal říká, že díky nejmodernější technologii výroby pneumatik je trakce na sněhu a boční vedení vynikající, ochrana proti vzniku aquaplaningu lepší a brzdná dráha na mokré, ale i suché, silnici kratší. „Ve všech parametrech je nová pneumatika Uniroyal MS plus 6 mnohem bezpečnější a výkonnější a to i za deštivého zimního počasí,“ shrnuje výhody výrobce na svém webu.

Technologie v detailu

A jaké detaily stojí za lepším odvodem vody pro vyšší ochranu proti aquaplaningu? Jsou to 3D aqua-drážky a triangulární tvar základny bloku. Tyto technologie pomáhají, aby drážky absorbovaly větší objem vody i při přirozeném zatížení dezénu pneumatiky, které vzniká při jízdě.

Pneumatika byla vyrobena z vysoce adhezivní polymerní směsi a to umožňuje dezénu se mnohem rychleji přizpůsobit na mokrý povrch. To řidiči ocení, když potřebují rychle zastavit na mokré vozovce.

Dobrá ovladatelnost a brzdné vlastnosti má prý pneumatika i na suché vozovce. Je to díky redukci deformace dezénových bloků. Speciální FLS lamely ve tvaru sinusoidy v ploše dotyku s vozovkou se přizpůsobují zatížení a díky spojovacím můstkům bylo dosaženo vyšší tuhosti pneumatiky. Tím je snížena deformace dezénových bloků při brzdění na suchu. Při zatáčení bude podle Uniroyalu zaručena velmi dobrá ovladatelnost a brzdný výkon na suché vozovce.

Vynikající trakci a bočnímu vedení pomáhá více sněhových lamel. Funkční FLS trojitý lamelový systém a velké množství lamel je na pneumatice pro perfektní trakci na sněhu. A Uniroyal si chválí, že plní svojí funkci.

Zimní pneumatiky Uniroyal MS plus 6 jsou skvělé hlavně na sněhu a na vodě. Zdroj: www.uniroyal-tyres.comZimní pneumatiky Uniroyal MS plus 6 jsou skvělé hlavně na sněhu a na vodě. Zdroj: www.uniroyal-tyres.com

Pozitivní výsledky v testech, ale…

Pneumatika Uniroyal MS plus 6 se účastnila také různých testů. Z testu zimních pneumatik německého autoklubu ADAC v roce 2009 vzešla tato pneumatika (v rozměru 185/60 R14 T) jako „Doporučená“. Podle testu jsou ale pneumatiky podprůměrné na ledové vozovce a mezi nejhorší testované pneumatiky patřila také ohledně spotřeby paliva. Naopak dobré jsou v oblasti hluku.

Není nezajímavé, že pneumatiky nepatří mezi nadprůměrné v oblasti opotřebení, ačkoliv se výrobce chlubí vysokým kilometrovým výkonem a rovnoměrným opotřebením pneumatiky.

Pneumatiku zkoušel také renomovaný nezávislý spotřebitelský časopis TEST v čísle 10/2009. Tato zimní pneumatika byla v objektivním testu realizovaném bez jakéhokoliv vlivu výrobců hodnocená jako uspokojivá.

Pneumatika Uniroyal MS plus 6 je pro vozy střední a vyšší třídy, výrobce ji nabízí ve 24 rozměrech od 135/80 R13 až po 185/55 R14. Rychlostní index je Q (160 km/h) u těch menších, větší pneumatiky pak mají index T (190 km/h). Navíc se prodává za velmi dobrou cenu – když bude mít zájemce štěstí, může ji sehnat i pod tisícovku.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Uniroyal MS plus 6: Bezpečně po zasněžených cestách byl publikován 8. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...