Kvality pneumatiky Fulda Carat Progresso vynikají při jízdě za deště

Tagy:  Fulda, brzdná dráha, aquaplaning, hlučnost, výdrž

Sponzorované odkazy:

Kvality pneumatiky Fulda Carat Progresso vynikají při jízdě za deště

Výkonná letní pneumatika Fulda Carat Progresso je vhodná pro většinu automobilů nižší střední a střední třídy. Pneumatika je výjimečná zejména výkonností, vyniká v kritických situacích při jízdě za deště – při brzdění na mokru a v odolnosti vůči aquaplaningu. Navíc poskytuje lepší komfort, jelikož je méně hlučná než pneumatiky konkurence.

Krátká brzdná dráha pro vyšší bezpečnost

Carat Progresso je vybavena speciální, vysoce hysterezní kontaktní běhounovou směsí, která rozloží energii při brzdění na mokrém povrchu, a tudíž dosahuje vysoké přilnavosti. Běhoun dále obsahuje četné radiální drážky a lamely, díky nimž je odvod vody z kontaktní plochy pneumatiky o poznání efektivnější. Zmíněné inovace výrazně zkracují brzdnou dráhu při jízdě v dešti na mokrém a kluzkém povrchu, navíc také eliminují riziko nebezpečného aquaplaningu. Tyto vlastnosti evropští řidiči považují za nejdůležitější u jejich pneumatik. Koos Nooi, ředitel značky Fulda pro Evropu, Střední východ a Afriku, uvadí, že dle testů automobil vybavený těmito pneumatikami zastaví z rychlosti 80 km/h v průměru o 4 metry dříve než automobil na jiných pneumatikách.

Klady jsou také nižší hlučnost a delší výdrž

Další důležitou předností je nízká úroveň hluku pneumatiky, kterého pneumatika dosahuje díky technologii DualShift. Ta využívá rozdílné velikosti dezénových bloků a vzájemné posunutí dezénových bloků vůči sobě. V důsledku dochází k rozptýlení frekvenčních špiček hluku. Výkonná běhounová směs pro mokrý povrch navíc generuje méně tepla, a pneumatika tak vydrží více kilometrů. Konstruktéři také optimalizovali rozložení tlaku v pneumatice do stopy, což vede k rovnoměrnějšímu opotřebení, a tím také k většímu počtu ujetých kilometrů.

Pneumatika získala ocenění od autoklubu ADAC

Jeden z nejvýznamnějších automobilových klubů v Evropě, německý ADAC, doporučuje pneumatiku Fulda Carat Progresso. Pneumatika byla oceněna známkou “doporučujeme” pro rozměr 195/65R15 v každoročním srovnávacím testu.

Fulda Carat Progresso ukáže své kvality hlavně na mokré vozovceFulda Carat Progresso ukáže své kvality hlavně na mokré vozovce

Článek Kvality pneumatiky Fulda Carat Progresso vynikají při jízdě za deště byl publikován 30. července 2010 v 03.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...