Fulda EcoControl HP: Úspor není nikdy dost

Tagy:  Fulda EcoControl HP, úspory, supersporty, ekologie, valivý odpor, životnost

Sponzorované odkazy:

Fulda EcoControl HP: Úspor není nikdy dost

Německý výrobce Fulda si je jistý zejména v oblasti zimních pneumatik. Jak ale ukazuje příklad loni představené pneumatiky Fulda EcoControl HP, i pro léto má motoristům co nabídnout. Tato pneumatiky prý představuje chytré úspory bez kompromisů.

Ekologie a zároveň výkon

Letní pneumatiky Fulda EcoControl HP jsou, jak by se od německého výrobce dalo čekat, precizní. Zejména se vyznačují rovnováhou výkonu, nízké spotřeby a životnosti. Písmena HP v názvu by měla oslovit řidiče rychlých aut, kteří chtějí moderní letní obutí. Je však otázka, kolik majitelů supersportů bude vážně zajímat pneumatika, která se prezentuje jako velmi ekonomická volba.

Jak napovídají tři písmenka „Eco“ přímo v názvu modelu, pneumatika je také ekologická. Sleduje tedy poslední trendy v této oblasti a neváhá použít tento benefit přímo v označení pneumatiky. Navzdory nižšímu valivému odporu, který se příznivě projeví v peněžence motoristy, se také podařilo zkrátit brzdnou dráhu na suchu i za mokra.

Zabrzdíte dříve, až o tři metry

Běhoun má elipsovitý tvar s ramenními bloky, podařilo se vylepšit dezén a kontaktní plocha pneumatiky s vozovkou se tak zvyšuje. Při vyvíjené brzdné síle se pak kontakt s vozovkou zvyšuje a díky tomu je brzdná dráha podstatně kratší, tři metry oproti konkurenci v daném segmentu (což potvrdily nezávislé testy) mohou znamenat rozdíl mezi zvládnutím krizové situace a havárií. Až o tři metry je kratší také brzdná dráha na mokru a to díky směsi se silikou a ostrým okrajům, které proráží vrstvu vody pod kontaktní plochou. Pokud hustě prší, pomůže pak drážka Aqua Flow.

Vývojáři se tentokrát zaměřili zejména na nevyzpytatelné počasí. Letní pneumatiky se samozřejmě nepoužívají jen v létě, ale i na jaře a na podzim, což s sebou nese i požadavky, aby pneumatiky obstály během deště a bouřky. Na první pohled zaujmou široké, již zmíněné, „Aqua Flow“ drážky v dezénu pneumatiky. Ty poskytují efektivní odvod vody z běhounu, čímž snižují riziko vzniku aquaplaningu.

Fulda EcoControl HP láká na „chytré úspory“, je to skutečně cesta k majitelům supersportů? Foto: www.fulda.comFulda EcoControl HP láká na „chytré úspory“, je to skutečně cesta k majitelům supersportů? Foto: www.fulda.com

Úspory ve všech ohledech

K lepším vlastnostem pneumatiky na mokrém povrchu pomáhá pokročilá směs křemičitého běhounu. Díky využití siliky lze dosáhnout dobré přilnavosti a zároveň nízkého valivého odporu, ten je dle testů o 9 % nižší než u konkurence v dané třídě pneumatik. Speciální nano-polymerová směs pak tyto dvě zdánlivě protichůdné vlastnosti dále zlepšuje.

Eco Tread dezén tak šetří nejen palivo, ale také oddaluje den, kdy bude potřeba jet koupit nové pneumatiky. Směs s pomalým opotřebováním a harmonizované vícežebrové rozložení, to je podle výrobce recept na vysokou životnost pneumatik. Aby těch úspor nebylo málo, Fulda EcoControl HP drží cenovou politiku značky a nabízí atraktivní pořizovací cenu. A sloganem „chytrý nákup“ se pyšní na svém webu i sám výrobce, který vyrábí kvalitní pneumatiky již více než sto let, od roku 1906, když uvádí: „Koncept Smart Move je základem nejnovějších přírůstků do rodiny výrobků Fulda.“

Článek Fulda EcoControl HP: Úspor není nikdy dost byl publikován 9. září 2013 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...