Fulda je výrobce s dlouhou tradicí a důmyslnou propagací

Tagy:  Fulda, inovace, marketing

Sponzorované odkazy:

Fulda je výrobce s dlouhou tradicí a důmyslnou propagací

Produkty německého výrobce pneumatik Fulda jsou známé jako kvalitních pneumatiky nabízející bezpečnost, dlouhodobý výkon a výhodný poměr výkonu ku ceně. Na německém trhu má Fulda zhruba 10% podíl a je tedy v současnosti jednou z předních značek nabízející široký sortiment kvalitních a spolehlivých pneumatik pro osobní automobily, lehké nákladní automobily a zemědělské stroje.

Více než stoletá tradice

V roce 1900 Gust Becker a Moritz Hasenclver založili uprostřed Německa továrnu Fulda, která nesla název dle města, ve kterém sídlila. O rok později byla zahájena výroba gumových produktů a v roce 1906 byla zahájena výroba pneumatik pro kola, motocykly a pro motorizovaná vozidla. Již v dalším roce se však staly pneumatiky pro motorová vozidla hlavní výrobním programem společnosti. Od roku 1919 vyrábí Fulda pouze pneumatiky.
Zejména ve 20. letech 20. století přišla Fulda se spoustou inovací v oblasti výroby pneumatik. Při druhé světové válce byla továrna téměř srovnána se zemí, ale již v roce 1945 začala rekonstrukce. V roce 1955 vyvinula a vyrobila Fulda první bezdušovou pneumatiku pro automobily, které jsou dnes naprosto samozřejmé. Roku 1962 akcie Gummiwerke Fulda odkoupil Goodyear Tire & Rubber Company z Akronu v Ohiu.

Fulda boduje také v oblasti propagace

V roce 1948 se Fulda postarala o jednu z prvních reklamních kampaní, když rozeslala cínové tabule pro výzdobu obchodů. V dalších létech byla společnost nadále velmi aktivní v marketingové strategii. Kromě výroby pneumatik získala Fulda popularitu také díky svým testovacím vozům – v roce 1938 to byl koncept postavený na bázi luxusního Maybachu SW38 pro testování vysokorychlostních pneumatik. Tento vůz byl schopný jet rychlostí až 240 km/h, nakonec se však kvůli válce nepoužíval. Velmi dobře již sloužil žluto-červený autobus schopný vyvinout rychlost až 140 km/h, jenž testoval nákladní pneumatiky a říkalo se mu „Fulda Blitz“. V roce 2005 byl opět ve spolupráci se společností Maybach postaven koncept vozu s maximální rychlostí přes 300 km/h. Díky němu mohla Fulda představit svojí novou vysokorychlostní pneumatiku Carat Exelero. Již déle než 20 let brázdí silnice Showtrucky, které se používají pro roadshow a reklamní akce po celé Evropě, od roku 2000 je používán naprosto unikátní vůz, který nahradil sériové vozy používané do té doby.

vysokorychlostní pneumatika značky Fuldavysokorychlostní pneumatika značky Fulda

Článek Fulda je výrobce s dlouhou tradicí a důmyslnou propagací byl publikován 1. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...