Firestone Vanhawk Multiseason: Ani dodávky nemusí přezouvat

Tagy:  Firestone Vanhawk Multiseason, dodávky, celoroční, novinka, Bridgestone

Sponzorované odkazy:

Firestone Vanhawk Multiseason: Ani dodávky nemusí přezouvat

Celoroční obutí si oblíbili zejména řidiči, kteří nejezdí moc často. U dodávek je to ale jiné, některé mají celý rok zimní. Koupit takovou, která funguje v zimě i v létě je pak rozhodně lepší variantou. Firestone Vanhawk Multiseason je první celoroční pneumatika značky určená pro dodávky na evropském trhu. Ostatně i samotný vývoj probíhal na starém kontinentu.

Značka Firestone o svých pneumatikách hovoří jako o odolných a spolehlivých, model Vanhawk Multiseason nabízí pro malé a střední vozové parky, stejně tak po ní prý mohou sáhnout soukromí řidiči dodávek, kteří chtějí efektivně podnikat. Díky zařazení novinky do řady Vanhawk se nedá říct, že by případní zájemci dělali krok zcela do neznáma.

Dezén pneumatiky využívá optimalizovaných hran a lamel, které vedle nižší spotřeby zaručují i výkonnost a připravenost na zimní podmínky. Směs obsahující oxid křemičitý se pyšní inovativní technologii nano-selekce. Nano Pro-tech je patentovaná společností Bridgestone a je uzpůsobena pro dobrý výkon na sněhu. Směs pneumatik Firestone Vanhawk Multiseason prošla dalším vývojem, její vhodnost do zimních podmínek potvrzuje označení 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) a Mud + Snow (M + S) na bočnici. Díky tomu jí lze dle legislativy považovat za zimní pneumatiku.

Přilnavost za mokra je hodnocena označením B, je to zejména díky symetrickému vzoru. Podélné drážky odvádí maximum vody a jízda je tím bezpečnější. Vzhledem k tomu, že pneumatika musí fungovat na sněhu i v létě, to není špatné. Vanhawk Multiseason nabízí také lepší palivovou účinnost, ve většině velikostí dosáhla na EU štítku hodnoty C. „To bylo umožněno díky vyvážené tuhosti vzoru, která zajišťuje robustní výkon za sucha, stejně jako solidní kilometrový výkon,“ vysvětluje značka.

Horká novinka míří do prodejen

Pneumatiky by měly být v prodeji od října 2020 a to v devatenácti různých velikostech od patnácti do šestnácti palců. V nabídce jsou i tři velikosti umožňující nadměrné zatížení, jsou označeny jako 10PR. Značka chce pokrýt čtyřiaosmdesát procent trhu, aby pneumatika Vanhawk Multiseason vyhovovala téměř každého typu lehkých nákladních vozidel a dodávek.

Podle výrobce pneumatiky v souladu s filozofií značky nabídnou za výhodnou cenu silný a spolehlivý výkon. „Vanhawk Multiseason toho samozřejmě dosahuje, ale s přidaným bonusem, který díky designu dokáže dodávat po celý rok i ve sněhu a na mokru. Vedle optimalizované účinnosti paliva je pneumatika skvělou volbou pro malé a střední flotily, které potřebují pneumatiky s dlouhou životností, které mohou fungovat za každého počasí po celý rok,“ sdělil Emilio Tiberio, technický ředitel a provozní ředitel společnosti Bridgestone EMIA. Pod japonského giganta spadá mimo jiné i značka Firestone a to už od roku 1988.

Firestone Vanhawk Multiseason jsou určení pro dodávky na evropském trhu. Foto: www.bridgestonenewsroom.euFirestone Vanhawk Multiseason jsou určení pro dodávky na evropském trhu. Foto: www.bridgestonenewsroom.eu

Celoroční pneumatiky pro dodávky a lehké nákladní vozy samozřejmě nabízí i konkurenční značky. Zajímavou alternativou mohou být například prémiové Michelin Agilis Crossclimate, Pirelli Caries All Season nebo Continental Vancofourseason 2. České řidiče osloví spíše domácí ekonomické obutí Barum Vanis Allseason.

Článek Firestone Vanhawk Multiseason: Ani dodávky nemusí přezouvat byl publikován 30. září 2020 v 00.00 v rubrice Letní pneu, Nákladní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...