Příprava auta na zimu se nesmí podcenit

Příprava auta na zimu se nesmí podcenit

S přípravou automobilu na zimní sezónu byste neměli čekat až do napadnutí prvního sněhu. To už je totiž pozdě. Příprava na zimní provoz by se měla odehrát na podzim. Pak vás první námraza a náledí nepřekvapí.

Pneumatikám musíte věřit

Příprava auta na zimu se netýká pouze výměny pneumatik za zimní. Je třeba provést celou řadu úkonů, které přispějí k dobrým funkčním vlastnostem automobilu i v zimním čase. První místo zaujímají již zmiňované pneumatiky. Jejich přezutí je dané zákonem, který říká, že byste je měli mít obuté od 1. listopadu do 31. března. Kdy přezouvat na zimní pneumatiky? Ideální je období, když teplota klesá pod 7 °C. Jakmile začne teplota na jaře šplhat nad 17 °C, je čas vyměnit pneumatiky opět za letní. Nechcete si přece zimní pneumatiky během vysokých teplot rychle opotřebit.

Jelikož v zimně hrozí vyšší riziko dopravních nehod, měli byste klást důraz na výběr kvalitních pneumatik. Jedny z nejspolehli­vějších jsou zimní pneumatiky Goodyear. Ty jsou v posledních pěti letech doporučovány ve více než 80 % nezávislých evropských testů. Zimní pneumatiky této značky vynikají skvělou přilnavostí a vysokou ovladatelností i v těch nejnáročnějších sněhových podmínkách.

Výměna oleje a dalších kapalin

Výměna oleje by měla být samozřejmostí po každých 15 000 najetých kilometrech. Případně jedenkrát do roka před nástupem zimních měsíců. V tomto období měníme i brzdovou kapalinu, jejíž výměna by měla probíhat každé dva roky. Co se týká chladicí kapaliny, ta by měla zvládnout i mrazy –30 °C. Je třeba ovšem dbát na její pravidelnou výměnu, neboť v případě zamrznutí poškodí celý motor. Před zimou také koupíme nemrznoucí směs do ostřikovačů a rozmrazovač zámku. Pozornost věnujeme rovněž přípravkům pro ošetření těsnění kolem dveří. Není nic horšího, než se během mrazivého rána marně snažit otevřít dveře od auta.

Článek Příprava auta na zimu se nesmí podcenit byl publikován 14. listopadu 2017 v 23.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...