Operativní leasing už dávno nevyužívají jen firmy

Operativní leasing už dávno nevyužívají jen firmy

Spousta Čechů si vůz raději půjčí než koupí a dělají to zejména z důvodu financí. Nové auto je drahé a jak stárne, vyžaduje stále vyšší investice. U operativního leasingu padají tyhle nepříjemné starosti na leasingovou společnost, řidiči vozidlo pouze užívají.

Zatímco v dřívějších letech využívaly operativní leasing auta spíš firmy, dnes je to zcela běžná věc také mezi fyzickými osobami. Leasingové společnosti zaznamenaly v porovnání s loňským rokem zhruba 40% nárůst zájmu ze strany firem, ale i koncových zákazníků.

Finančně je to výhodnější

Přibývá lidí, kteří nemají dostatečný kapitál na pořízení vlastního nového vozu. V případě půjčky by museli zaplatit ještě úroky, kolikrát se navíc stane, že na ni ani nedosáhnou. A až vejde 1. prosince v platnost nový zákon o spotřebitelském úvěru, zpřísňující kritéria pro žadatele o úvěr, situace se ještě zhorší.

Operativní leasing umožní jezdit novým vozidlem i lidem bez našetřených statisíců. Leasingové firmy totiž zapůjčují zákazníkům nové vozy. Po skončení smlouvy je obvykle možné ji obnovit s novějším vozidlem, je to tedy také možnost jak mít pravidelně nové auto.

Auto sice po skončení smlouvy nepřechází do vlastnictví nájemníka, ale u některých společností je možné si jej za sníženou částku odkoupit.

Odpadají veškeré starosti

Leasingová firma si vyřídí všechno od běhání po úřadech přes pravidelné servisní prohlídky až po nákup dálniční známky. Klient se nemusí o nic starat, naopak je postaráno o něj. V případě nehody je dokonce zajištěn náhradní vůz zdarma. Aspoň takové podmínky nabízí Hertz Lease, jeden z nejvýznamnějších českých hráčů na poli operativního leasingu, který spadá pod mezinárodně působící skupinu Hertz.

Není vhodný pro každého

Abychom neuváděli pouze výhody, je potřeba jmenovat i nevýhodu operativního leasingu. Není příliš vhodný pro lidi, kteří pravidelně vozí v autě stavební materiál či zahradní odpad. Ve smlouvě je totiž obvykle uvedeno, že poškození hradí klient.

Článek Operativní leasing už dávno nevyužívají jen firmy byl publikován 1. prosince 2016 v 11.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...