Obujte si správné pneumatiky

Tagy:  pneumatiky, Barum, Matador, Dunlop

Obujte si správné pneumatiky

Abyste mohli bezproblémově jezdit, je nutno jak na zimu, tak na letní sezónu dobře a správně přezout automobil. Víte jak na to?

Když vyberete pneumatiky dobře, budete jako doma a v pohodě na všech cestách bez rozdílu. Ano, správný výběr pneu pro vašeho plechového miláčka vám zajistí bezproblémový provoz na silnici. Mohou jimi být oblíbené pneumatiky Matador jež mají velikou základnu příznivců, přičemž se výrobce neorientuje pouze na pneumatiky, ale má v repertoáru i stroje a strojní zařízení, dopravní pásy a automotive.

BARUM 155/70 R13 BRILLANTIS 2 75TBARUM 155/70 R13 BRILLANTIS 2 75T

Co pro vhodný výběr udělat, tedy jak správně vybrat pneumatiky?

  • Ideální je vzít vždy v potaz hloubku vzorku pneumatiky, když současné pneumatiky mají většinou osmimilimetrovou hloubku vzorku.
  • Tato hloubka jistí bezpečnost – rychlé a efektivní zastavení vozidla a také zčásti odbourává riziko aquaplaningu, které hrozí na mokré vozovce. K takovým patří široká škála Dunlop pneumatik, kde si vyberete pneumatiky nejen pro osobní automobily, ale i pro motocykly a užitkové vozy.
MATADOR 175/70 R13 MP54 82TMATADOR 175/70 R13 MP54 82T
  • Nečekejte až budou vaše pneumatiky mít minimální schválenou hloubku dezénu, ale vyměnte je dříve. Minimální hloubka je zákonem stanovena u osobních vozidel v létě na 1,6 mm a v zimě na 4 mm hloubky hlavních dezénových drážek.
  • Levné pneumatiky lze koupit i na internetu, kde je k mání široký výběr mnoha značek, stačí si jen vybrat.
  • K těm nejznámějším a nejvíce preferovaným pneumatikám patří Barum pneu, které se využívají jak pro osobní, tak pro nákladní automobily v široké škále kvalitního sortimentu, mezi nímž najdete i pneumatiky pro závodní vozy.
DUNLOP 185/60 R15 SP SPORT BLURESPONSE 84HDUNLOP 185/60 R15 SP SPORT BLURESPONSE 84H

Pravidelná revize šetří vaši peněženku

Mimoto potřebují vaše pneumatiky pravidelnou péči – pravidelně je prohlížejte a všímejte si i malých poškození. Také kontrolujte tlak v pneumatikách tak, aby byl optimální. Vhodné hodnoty tlaku hledejte v příručce vozu, anebo se obraťte na nejbližšího prodejce pneumatik. Jen tak zjistíte, co je pro váš vůz správné. Správným natlakováním pneumatik dosáhnete jejich delší životnosti i vyššího výkonu. Je to otázka pár minut, které vám ušetří finance za palivo i za opotřebení pneumatik.

Zdroj foto: Pneumatiky-pneupex.sk

Článek Obujte si správné pneumatiky byl publikován 23. prosince 2015 v 02.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...