Mitas: Prémiové pneu pro traktory

Tagy:  Mitas, novinky, prémiové, traktor, kombajn, zemědělství

Sponzorované odkazy:

Mitas: Prémiové pneu pro traktory

Český výrobce Mitas se drží stranou od hlavních segmentů. Jeho parketou jsou pneumatiky pro zemědělské stroje, kde patří k předním světovým hráčům. Nedávno představené pneumatiky VF HC 2000 pro silné traktory lze bez nadsázky označit za prémiové.

Řada Premium je v popředí

Na přelomu letošního roku byl celosvětově zahájen prodej pneumatik Very High Flexion (VF). Tato produktová řada hraje klíčovou roli v novém segmentu plášťů Mitas Premium. Dle informací značky tyto pláště nahrazují dosavadní Continentaly na nových strojích vyráběných předními výrobci zemědělské techniky (AGCO, Case IH, CLAAS, John Deere a SAME DEUTZ-FAHR,…).

Radiální zemědělské pláště zahrnuté do řady Mitas Premium jsou určeny pro výkonné stroje, jde například o pláště Very High Flexion (VF) HC 1000 a HC 2000 a Super Flexion Tyres (SFT), které patří k technologicky nejpokročilejším pneumatikám na trhu. „Jsme velice hrdí na podporu, které se nám dostalo ze strany našich klíčových partnerů. Jejich důvěru ve výrobek nadstandardní kvality nezklameme,“ uvedl Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas.

Řada Mitas Premium vznikla nedávno, v listopadu loňské roku a společnost se zavázala, že bude tuto prémiovou řadu neustále obohacovat o nové rozměry. Zatímco se v této řadě dříve vyráběly v licenci pneumatiky Continental a přeznačovaly se, nyní se Mitas soustředí na nové produkty vyvíjené a vyráběné výhradně pod vlastní značkou.

Pneumatiky do zemědělství, to je český Mitas. Foto: www.mitas-tyres.comPneumatiky do zemědělství, to je český Mitas. Foto: www.mitas-tyres.com

Uvezou o polovinu víc

Využití najdou tyto pneumatiky na výkonných traktorech a na postřikovačích, značka tak vyhoví požadavkům na zvýšené zatížení a rostoucí přepravní rychlost u nejvýkonnějších zemědělských strojů. Mitas je také jediný výrobce, který dodává pneumatiky Very High Flexion pro nové traktory Case IH Magnum Rowtrac známé zejména v Americe. „Rozšíření řady pneumatik Very High Flexion dokazuje schopnosti společnosti Mitas vyvíjet pneumatiky pro největší a nejnáročnější segmenty zemědělských strojů,“ říká Andrew Mabin, obchodní a marketingový ředitel Mitas.

Pláště VF zachovávají konstantní tlak v pneumatice při jakékoliv rychlosti, což je jejich hlavní výhoda. Díky vysoké pružnosti a rovněž širší stopě dělají tyto pláště méně hluboké koleje, což je velmi důležité pro úrodnost půdy a mají i lepší průchodnost v náročných podmínkách a na mokré půdě. Například verze pneumatiky VF 380/95R38 HC 2000 umožňuje rychlost až 50 km/h s maximálním zatížením 7750 kg. Uveze tedy o 40 % větší zátěž oproti standardní pneumatice. Je tak možné využít toto obutí jako náhradu dvoumontáže. Je pozitivní, že pneumatiky VF vyrábí Mitas nejen v Chales City ve Spojených státech, ale také doma, ve svém závodě v Otrokovicích.

Kombajny novou výzvou

Mitas ale nehodlá usnout na vavřínech a má před sebou další výzvu. „V současné době vyvíjíme pneumatiky Very High Flexion pro kombajny. Budou onačeny jako VF HC 3000,“ uvedl Pavel Kott, produktový manažer pro zemědělské pneumatiky Mitas. Pokud vše půjde podle plánů, již letošní sklizeň bude probíhat na těchto pneumatikách.

Článek Mitas: Prémiové pneu pro traktory byl publikován 23. února 2015 v 00.00 v rubrice Informace a Nákladní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...