Yokohama Avid Ascend: Revoluční pomerančový olej

Tagy:  Yokohama Avid Ascend, celoroční, pomerančový olej, ekologická, USA, revoluční

Sponzorované odkazy:

Yokohama Avid Ascend: Revoluční pomerančový olej

Způsobů, jak řešit ekologické výzvy, je více. Snad všechny významnější pneumatikářské firmy po celém světě upouští od používání zdraví škodlivých olejů při výrobě, vskutku originální přístup pak ale zvolila Yokohama. Ta od loňského března nabízí celoroční pneumatiky Avid Ascend, které mají ve složení pomerančový olej.

Černé, a přesto oranžové pneumatiky

Pneumatika Avid Ascend vyráběná ve Spojených státech amerických je k dispozici pro nejrůznější kategorie vozidel – vyrábí se v rozměrech pro crossover vozy, pro osobní auta, sportovní vozy i pro mikrobusy. Pneumatika se hodí pro výkonné vozy jako jsou BMW řady 3 nebo Audi TT, stejně tak se hodí pro menší vozy do města Fiat 500, Ford Focus, nebo pro větší vozy jako jsou Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Outlander. Horší informací je, že pneumatika není v prodeji na českém trhu, nicméně to v dnešní době není vážnější překážkou.

Jak by se dalo čekat, Yokohama je hrdá zejména na svůj vynález, pomerančový olej. „V Ascend je použita technologie využívající pomerančový olej a díky tomu dosahuje dokonalé rovnováhy mezi životností, manipulací a ovladatelností,“ prohlásil Dan King, senior viceprezident pro prodej a marketing v Yokohamě a dodal: "To vše ve spojení s tichou jízdou. Řidiči mohou nyní očekávat, že získají více z pneumatik než kdy předtím.“

King říká, že podle testů mohou tyto pneumatiky zvládnout o 6000 kilometrů více než Michelin HydroEdge. Oproti jiným konvenčním cestovním pneumatikám to pak může být až o sedmnáct tisíc kilometrů více. To je vzdálenost jako z Karlových Varů do Dublinu v Irsku. Tedy pořádný kus cesty!

http://www.yokohamatire1111.com/…/detail/1814 Ač využívá pomerančový olej, je Yokohama Avid Ascend v tradiční černé barvě. Foto: www.yokohamatire.comAč využívá pomerančový olej, je Yokohama Avid Ascend v tradiční černé barvě. Foto: www.yokohamatire.com

Yokohama Avid Ascend má také nižší valivý odpor i spotřebu paliva. Pneumatika jednoznačně spadá pod kategorii BluEarth, kterou Yokohama definuje ekologicky a sociálně přátelské pneumatiky. Pomerančový olej však není žádná novinka, poprvé byly použity v pneumatikách již v roce 2008, v pneumatice Super E-spec. Tehdy ale zdaleka nebyl tak masově rozšířen jako nyní. King říká, že se jedná o revoluční cestovní pneumatiku. Yokohama si je svým produktem tak jistá, že přistoupila na zcela netradiční strategii – nabízí pneumatiky k testování po dobu 30 dní a pokud nebude zákazník spokojen, vezme si je zpět a vrátí peníze.

Jaká vlastně je?

Jaké funkce však má celoroční cestovní pneumatika Yokohama Avid Ascend? Zejména obsahuje adaptivní 3D lamely, které zvyšují tuhost jednotlivých bloků dezénu a ani opotřebení není nijak vysoké. Opotřebení a také hlučnost snižuje i sama konstrukce běhounu. K tichosti pro změnu přispívá rozdělení bloků běhounů do rozdílných tvarů a velikostí.

Yokohama pak říká, že se pneumatiky zajišťují celoroční trakci, skvělé jsou prý pneumatiky zejména v zimě, což by se dalo od celoročních pneumatik očekávat. Hluboké obvodové drážky v kombinaci s příčnými drážkami urychlují odvod vody pro vyšší výkon. Zúžené středové žebro pak zajišťuje maximální stabilitu a podporuje rovnoměrné opotřebení. Optimalizovaný dezén zvyšuje valivý odpor a tím zlepšuje palivovou účinnost.

Článek Yokohama Avid Ascend: Revoluční pomerančový olej byl publikován 15. června 2013 v 00.00 v rubrice Letní pneu a Zimní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...