Nový rekord Avie: 1003 prodaných aut za rok

Tagy:  avia, rekord, prodej, nové trhy, multicar, náhradní díly

Nový rekord Avie: 1003 prodaných aut za rok

Pozitivní zpráva přichází z Letňan – tradiční český výrobce nákladních vozů zaznamenal loni rekordní rok a prodal celkem 1003 vozů. Proti roku 2011, který byl rekordní do té doby, je to nárůst o neskutečných 67 %.

Avie, která byla na vrcholu za dob minulého režimu, pokračuje po několika slabších letech v procesu návratu na světové trhy, který před pár roky začal. Vozy Avia se dnes prodávají na všech pěti kontinentech, v evropských zemích jsou s úspěchem nabízeny auta s motory, které splňují emisní normu Euro 5. Letos se chce společnost na nových trzích stabilizovat a rozvíjet obchodní síť, zejména na rychle rostoucích trzích mimo „starý kontinent“. Chystají se rovněž novinky v nabídce této tradiční české značky nákladních aut.

„Součástí našeho programu expanze jsou pro letošní rok i vozy s emisními limity Euro6 a rozšíření výrobního programu o nákladní vozy o celkové hmotnosti 15 tun. Našim cílem je vyrábět nákladní vozy v kategorii od 6 až do 18 tun, plnící emisní limity v souladu s požadavky jednotlivých trhů – od Euro2 po Euro6,“ představil plány výkonný ředitel společnosti Tomáš Jiřička.

Jeden novinkový model vznikla ale již loni – speciálně dle požadavků hasičských a záchranných služeb byla postavena Avia s dvoukabinou pro sedmičlennou posádku, která je dostupná v provedení 4×2 pro používání na silnici a 4×4, se kterou se lze vydat i do terénu.

Letňanská Avia láme rekordy, loni se dostala nad 1000 prodaných aut za rok. Foto: www.avia.czLetňanská Avia láme rekordy, loni se dostala nad 1000 prodaných aut za rok. Foto: www.avia.cz

Multicar: Podobný příběh jako Avia

Avia si u zákazníků získala úspěch díky vysoké odolnosti a výborné ovladatelnosti při řízení, variabilitě provedení a nízkým provozním nákladům svých vozů. Podobný příběh jako Avia má i německá značka Multicar. Rovněž u nás byla na vrcholu v dobách komunismu a i když se poslední dobou mírně vytratila z ulic, stále lze najít staré verze i moderní vozy této značky. Podobně jako náhradní díly Avia, i náhradní díly multicar nejsou příliš drahé a to snižuje celkovou náročnost na provozování těchto vozidel.

Článek Nový rekord Avie: 1003 prodaných aut za rok byl publikován 4. února 2013 v 15.30 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...