Kumho Ecsta HM KH31: Pro malé a dravé vozy

Tagy:  Kumho Ecsta HM KH31, modernizace, vysoký výkon, malé vozy, letní pneu

Sponzorované odkazy:

Kumho Ecsta HM KH31: Pro malé a dravé vozy

Letní pneumatika Kumho Ecsta HM KH31 není na trhu žádným nováčkem. Prodává se už řadu let a je samozřejmě k dostání také v ČR, její silnou stránkou je pak nízká cena. Pneumatika je určena pro výkonnější kompaktní automobily a vozy střední třídy.

Jak už slovo Ecsta v názvu napovídá, jde o jednu z vysoce výkonných pneumatik korejského výrobce Kumho. Jedná se tedy o pneumatiku, která nahrazuje úspěšný model KH11 a představuje tak novou generaci technologie pneumatik Kumho. Nabízí prý vyvážený výkon pro silnější vozy.

Hladké a komfortní

Běhounová směs byla modernizovaná a optimalizovaná pro vynikající ovládání a odolnost proti aquaplaningu. V dezénu přibyl jeden pruh pro lepší odolnost a ovladatelnost vozu obutého na těchto pneumatikách. Dezén se třemi širokými centrálními žebry zajistí vysokou stabilitu i při rychlejší jízdě. Centrální drážka ve tvaru sinusoidy dále pomáhá co nejdokonalejšímu odvodu vody. „Designovka“ je pak logo ECSTA vyryté na centrálním pásu běhounu.

Pneumatika Kumho Ecsta HM KH31 má asymetrický profil. Křemičitá běhounová směs také odpovídá posledním požadavkům doby. Pneumatiky jsou podle výrobce hladké a komfortní. Trochu překvapí, že jako pneumatiky z kategorie vysoce výkonných jsou tyto gumy pro kompaktní vozy a automobily střední třídy.

Řidiči, kteří tuto pneumatiku zkusili, si ji vesměs chválí. Jízda s ní je prý pohodlná a disponuje nadprůměrnou životností. Chválí si také cenu, která je o pár set nižší oproti špičkovým pneumatikám. Kumho Ecsta HM KH31 se řadí mezi nejlevnější pneumatiky. Nízká cena se ale neodráží na kvalitě.

Testy: Kumho se chlubí

Výrobce se chlubí, že pneumatika uspěla v mnoha testech – například rakouský autoklub ÖAMTC jí dal známku „Doporučitelná“, získala i označení „tip“ časopisu Auto TEST, renomovaný časopis Auto Bild jí dokonce označil za vzornou. Ocenil přitom zejména vysokou úroveň vyváženého výkonu na mokré i suché vozovce, dobrou odolnost vůči aquaplaningu a nízkou hlučnost. Noviny Auto Zeitung jí ohodnotili jako „Velmi doporučitelnou“ a také ADAC jí v roce 2009 ohodnotil jako „Doporučitelná“.

Co už Kumho neuvádí, jsou třeba poslední výsledky nezávislého dTestu – pneumatika zde skončila zhruba uprostřed, nedařilo se jí v testování aquaplaningu, naopak co se týká ovladatelnosti, brzdění a jízdní stability byla velmi dobrá.

Kumho Ecsta HM KH31 je určena pro silnější vozy – využijete jí? Foto: www.kumho.deKumho Ecsta HM KH31 je určena pro silnější vozy – využijete jí? Foto: www.kumho.de

Do první světové pětky?

Kumho jsou pneumatiky původem korejské pneumatiky, ale již v lednu příštího roku oslaví malé výročí – bude to přesně 35 let od doby, kdy působí na starém kontinentu. Tehdy, přesně 18. ledna 1978, začala fungovat kancelář v německém Frankfurtu nad Mohanem. Kumho se stala v Evropě významným hráčem a to nejen u pneumatik pro sériová auta, ale také v oblasti automobilových závodů. Značka se angažovala v rallyecrossu, v Rally Dakar, 24 hodin v Le Mans i ve Formuli 3, která je líhní mladých talentů. Firma Kumho před čtyřmi lety prohlásila, že chce být v roce 2015 celosvětové pátým největším výrobcem pneumatik. A Evropa má v dosažení tohoto cíle hrát významnou roli.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Kumho Ecsta HM KH31: Pro malé a dravé vozy byl publikován 19. dubna 2012 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...