Falken: Výkonné pneu za solidní cenu

Tagy:  Falken, drift, ALMS, UHP, testy

Sponzorované odkazy:

Falken: Výkonné pneu za solidní cenu

Pneumatiky Falken jsou v oboru stále spíše nováčkem. V odvětví, kde není výjimkou staletá tradice, se značka angažuje od roku 1983. Značka se snaží zaujmout majitele sportovních vozů, vyrábí totiž výkonné pneumatiky, které podstupují tvrdé „testy“ v automobilových závodech.

Falken Tire Corporation, jak zní celý název výrobce, je dceřiná společnost Sumitomo Rubber Industries. Činnost firma zahájila v domácím Japonsku v roce 1983 a o dva roky později byla uvedena na severoamerický trh. Zde, v Kalifornii, má nyní značka i sídlo.

Od začátku se firma zaměřuje na pneumatiky UHP (Ultra High Performance), tedy ty nejvýkonnější pneumatiky, preferuje využití inovací a technologií získaných z laboratoří a na závodní dráze. Pneumatiky jsou za příznivou cenu a potěší tak motoristy, kteří hledají levné pneumatiky.

Angažuje se v prostředí automobilových závodů Drift Formula a American Le Mans Series (ALMS), které vystavují nelítostný verdikt – slova o kvalitě každé pneumatiky buď potvrdí, nebo naprosto vygumují.

Tým Falken's „Dai“ Yoshihara získal v letošním ročníku titul šampióna v závodech driftů, nejlepší byl Tyler McQuarrie, druhý v šampionátu Formula Drift byl jeho týmový kolega Justin Pawlak. Týmu neuniklo ani vítězství na nejslavnějším závodě v Irwindale, MyQuarrie byl z vítězství nadšen. Výrobce se angažuje také v seriálu American Le Mans Series. A i zde patří mezi ty nejlepší.

Pneumatiky Falken používají závodníci v driftování. Foto: www.falkentire.comPneumatiky Falken používají závodníci v driftování. Foto: www.falkentire.com

Ultra vysoce výkonné, vysoce výkonné i výkonné

Kromě UHP pneumatik nabízí Falken také „pouze“ HP pneumatiky (pro vysoký výkon), prémiové cestovní pneumatiky i výkonné pneu. V nabídce nechybí ani zimní výkonné pneumatiky a závodní pneumatiky z kategorie Competition DOT nebo celoroční pneumatiky. Kromě toho jsou v nabídce také pneumatiky pro nákladní vozy a autobusy nebo také celoroční či terénní pneumatiky pro malé nákladní vozy a SUV.

V nedávné době společnost Falken rozšířila svůj sortiment. Zavádí nové pneumatiky pro terénní vozy, další novinky jsou určeny do nejtvrdších zimních podmínek. Budoucí vývoj značky dle slov zástupc společnosti zahrnuje expanzi na stále další trhy, nic by se nemělo měnit na vynikající výkonnosti pneumatik, který jsou již nyní předurčeny zdokonalení zážitku z jízdy.

A aby byla nabídka obutí kompletní, Falken nabízí i hezká kola v rozměrech 15“ až 22“. Každý řidič si tak může k vybraným pneumatikám zvolit rovnou i alu kola, která budou k autu hezky ladit.

Testy: Jak to vlastně je?

Co se týká testů, Falken na svém webu zmiňuje výsledky, které zveřejnil magazín Four Wheeler. Tento časopis o pneumatikách psal o WildPeak All-Terain (A / T)velmi kladně v září loňského roku, a ocenil je známkou „Best Buy“. Pneumatiky jsou navíc za přijatelnou cenu, zmínila redakce magazínu.

Falken nabízí pneumatiky v populárních rozměrech, jde o velikost až 37 palců. To mají nadšenci do off-roadů rádi. Jak říká Andrew Hoit, viceprezident Falkenu pro marketing, spotřebitelé chtějí něco nového – pneumatiku, která obstojí v terénu, ale zároveň bude kvalitní, tichá a nebude „žrát“ moc paliva na každodenních cestách. Pneumatiky při zkouškách absolvovaly více než tisícovku kilometrů mimo zpevněné cesty na drsném severozápadu Ameriky.

Naopak v testech zimních pneumatik Falken Eurowinter HS439 se moc neosvědčily. Nejen autokluby ADAC/ÖAMTC, ale také časopis AMS v testech zimních pneumatik umístily tento model na poslední místa. Prý nejsou dobré na sněhu a na mokru.

Kupte si pneumatiky za skvělou cenu na www.pneumatiky.cz!

Článek Falken: Výkonné pneu za solidní cenu byl publikován 6. února 2012 v 00.00 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...