Elegantné vozidlo Citroen C5

Tagy:  Citroen, C5, DS3

Elegantné vozidlo Citroen C5

Pokud si porovnáte starší verzi Citroen C5 s novější verzi zjistíte, že se liší v mnoha ohledech. Exteriér vozu je elegantní s dokonalými oblými tvary, výraznými světlomety, chromovými prvky po celé šířce automobilu. Největší změny je vidět v interiéru, který je velmi moderní, až nadčasový. Na škodu je ale ponechání původních ovládacích prvků, na které jsme byli zvyklí u předchozího modelu. Řidiči měli často problém s páčkami stěračů a směrovek. Ovládací panel je přehledný, nechybí zabudovaná navigace, rádio, klimatizacím množství dalších doplňků. Nechybí kotoučové brzdy umístěny vpředu i vzadu, přičemž ruční brzda je umístěna na zadních kolech, součástí je ABS protiblokovací systém.

Pod kapotou C5 najdete výkonný dieselový 6-válec 3,0 HDi, přičemž výkon C5 srostl z původních 150 koní na 170 kW. Nový agregát těží ze systému přímého vstřikování common-rail. Elektrický okruh během zpomalování, brzděním během jízdy z kopce kumuluje energie do alternátory, čili se šetří palivo. V novém Citroenu se výrazně snížila spotřeba paliva. Spotřeba kombinovaná je jen 5,5 litru/100 km, přičemž ve městě dosahuje spotřeby 7,2 litru na 100 km. Dobrá zpráva je tu i pro ochránce životního prostředí, protože C5 vypustí jen 195 g / km oxidu uhličitého, přičemž zrychlení z 0 na 100 km / hod zvládne nyní za 7,9 sekundy. Na zvýraznění svého oře si můžete pořídit i elegantní výrazné 16 až 19 palcové disky, v závislosti od použitých pneumatik.

Cena za toto luxusní autíčko začíná u 21-tisíc euro, tedy něco výše pětset tisíc korun. Cena závisí na stupni výbavy, pro který se zákazník rozhodne. Pro ty, kterým se toto vozidlo zdá být přílišné dáváme do pozornosti Citroen DS3, který je sice malý, ale velmi rychlý!

Článek Elegantné vozidlo Citroen C5 byl publikován 29. září 2011 v 18.00 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...