Michelin Energy Saver je zelená pneumatika pro modřejší planetu, říká výrobce

Tagy:  Michelin Energy saver, úspora paliva, záruka, zkušenosti, ekologická, emise

Sponzorované odkazy:

Michelin Energy Saver je zelená pneumatika pro modřejší planetu, říká výrobce

Pneumatika Michelin Energy Saver pokračuje v tradici ekologických pneumatik od Michelinu, která trvá od roku 1992. Podle výrobce se podařilo vytvořit takovou pneumatiku, která má vynikající výsledky v oblastech bezpečnosti, životnosti i úspoře pohonných hmot.

Model Energy Saver byl na začátku roku 2008 uveden na trh v Evropě, na Středním Východě, v Jižní Africe a Jižní Americe a údajně představuje zcela novou generaci ekologických pneumatik Michelin. Pneumatika Michelin Energy Saver známého francouzského výrobce zaznamenává delší dojezd a nižší náklady, údajně poskytuje úsporu paliva téměř 0,2 litrů na 100 km a tím snižuje také emise CO2. Pneumatiky používají technologii, která zlepšuje valivý odpor téměř o 20 %.

Michelin Energy Saver je podle výrobce ekologická pneumatika. Zdroj: www.michelin.czMichelin Energy Saver je podle výrobce ekologická pneumatika. Zdroj: www.michelin.cz

V testech byly pneumatiky lepší než konkurence

Podle studie společnosti TÜV SÜD Automotive zvládne Michelin Energy Saver v průměru o 40 % více ujetých kilometrů než konkurenční pneumatiky. Při testech na mokrém povrchu měl automobil vybavený pneumatikami Michelin Energy Saver při rychlosti 80 km/h brzdnou dráhu o tři metry kratší, než stejné vozidlo s pneumatikami předchozí generace či s konkurenční značkou pneumatik.

Francouzský výrobce se od roku 1992 zabývá vývojem pneumatik, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Michelin Energy Saver je už čtvrtou generací pneumatik Energy, což potvrzuje označení „Green X“ na bočnici pneumatiky. Společnost Michelin podporuje zavedení systému pro pneumatiky, které budou deklarovat energetický výkon všech pneumatik na trhu.

Nízký valivý odpor výhodou

Významnou výhodou je nízký valivý odpor. Michelin Energy Saver se při jízdě zahřívá velmi málo a tím pádem snižuje spotřebu pohonných hmot, ale krátkodobě se dokáže zahřát rychle a tím zkrátit brzdnou dráhu, informuje výrobce na webových stránkách. Jak toho bylo dosaženo? Došlo ke skloubení několika příčin: Pneumatika Michelin Energy Saver je lehčí, byla použita speciální pryžová směs a svůj díl nese také zvláštní výrobní proces přizpůsobený složení směsi.

Kupte si pneumatiky Michelin Energa Saver za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Michelin Energy Saver je zelená pneumatika pro modřejší planetu, říká výrobce byl publikován 3. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...