Kleber Krisalp HP2 - volba ekonomicky založených motoristů

Tagy:  zimní, pneumatika, Kleber, Krisalp, levná

Sponzorované odkazy:

Kleber Krisalp HP2 - volba ekonomicky založených motoristů

Francouzský tradiční výrobce pneumatik Kleber přichází na trh se zimní pneumatikou Krisalp HP2. Kleber slibuje proti předchůdci výrazně lepší jízdní vlastnosti na sněhu díky zvýšení hustoty lamel o 42 %. Jak si pneumatika stojí v konkurenci ostatních zimních plášťů? K testu nastoupila v rozměru 185/65 R15 a s rychlostním indexem T, tedy do 190 km/h. Jedná se tedy o standardní rozměr pro automobily nižší či nižší střední třídy.

Dezén pneumatiky Kleber Krisalp HP2, zdroj: www.kleber-tires.czDezén pneumatiky Kleber Krisalp HP2, zdroj: www.kleber-tires.cz

Jízdní vlastnosti průměrné

Pneumatika dosahuje prakticky ve všech jízdních režimech průměrného hodnocení. Bez velkých výkyvů vás tedy podpoří na jakémkoli povrchu a v jakékoli situaci. Dobrého, tedy nadprůměrného hodnocení dosáhla při aquaplaninku a na sněhu při rozjezdu i brzdění. Jednoho z nejlepších výsledků v testu dosáhla i ve směrové stabilitě na suchém povrchu, která bývá u zimních pneumatik často problematická. V čem ale Kleber Krisalp na soupeře ztrácí je hlučnost při odvalování pneumatiky. Hodnota vnější hlučnosti 74,8 dB při jízdě rychlostí 80 km/h s vypnutým motorem je velmi vysoká a od nejlepších soupeřů ji dělí více než 4 decibely. Propadákem je také vnitřní hlučnost, opět nejvyšší v testu.

Spořílky potěší

Jestliže pneumatika milovníky dokonalé přilnavosti k vozovce a zvukového komfortu na palubě příliš nepřesvědčila, ekonomicky zaměřené jedince rozhodně zaujme. Průměrná pořizovací cena 1280 Kč za kus je velmi příznivá, mnoho renomovaných značek nabízí svoje výrobky až o třetinu dráž. Velmi dobrého výsledku Kleber dosáhl také při měření opotřebení pláště během testu na 9000 km. Aby ekonomických superlativ nebylo málo, nadprůměrná je i hospodárnost provozu, což je poměrně paradoxní vzhledem k vysoké hlučnosti.

Za málo peněz průměrně muziky

Celkově lze Kleber Krisalp HP2 hodnotit kladně. Jízdní vlastnosti sice nepřesvědčí, nicméně jsou na přijatelné úrovni. Všechny povrchy a situace pneumatika zvládá, žádnou zradu nečekejte. Jediným zásadním nedostatkem je již zmíněná hlučnost, což je do jisté míry záležitost zvyku a jak velkým to bude problémem, záleží také na kvalitě zvukové izolace kabiny vašeho automobilu. Silným argumentem pro koupi je naopak skvělá cena na dostřel téměř nepoužitelných čínských produktů, která je ještě umocněna trvanlivostí a nízkým valivým odporem. A třešničkou na dortu může být v dnešní zelené době velice nízký obsah nebezpečných polycyklických aromatických uhlovodíků.

Výhody:

  • směrová stabilita na suchém povrchu
  • cena
  • trvanlivost
  • nízký valivý odpor

Nevýhody:

  • vysoká hlučnost
  • průměrné jízdní vlastnosti

Kupte si pneumatiky Kleber Krisalp HP2 za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Kleber Krisalp HP2 - volba ekonomicky založených motoristů byl publikován 6. prosince 2010 v 08.00 v rubrice Zimní pneu. Autorem článku je Marek Pouzar. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...