Pneumaiky Continental Premium Contact 2 nabízí 3-D drážky

Tagy:  Continental, PremiumContact 2, 3-D drážky

Sponzorované odkazy:

Pneumaiky Continental Premium Contact 2 nabízí 3-D drážky

Na pneumatikách Continental Premium Contact 2 se objevil úplně nový typ 3-D drážek. Tato inovativní technologie údajně podle webu výrobce efektivněji odvádí vodu a optimalizuje brzdný výkon na mokré i suché vozovce. Další výhodou je lepší stabilita pneumatiky. Continental Premium Contact 2 jsou tak méně náchylné k deformaci a naopak zvyšují obratnost vozidla, na němž jsou obuté.

Jak celý systém funguje?

Co vlastně dělá dezénové drážky u ContiPremium­Contact 2 tak zvláštní? Jedná se o perfektní uspořádání a tvar hran v kombinaci s plochým profilem pláště. Příčné drážky jsou zkosené a mají strmé boky. Proměnlivé úhly těchto boků drážek jsou v souladu se směrem příčných drážek v rameni. Ve svém důsledku pomáhají zvýšit tuhost a stabilizují dezénový blok. Při velkém namáhání chrání design 3D drážek dezénové bloky před nadměrným ohybem a zároveň zajišťuje větší kontaktní plochu. Lepší rozložení kontaktního tlaku ve stopě umožňuje maximální přenos výkonu vozidla na suchou vozovku.

Pneumatika se zařízne do vody

Ostrý úhel boční strany bloku vytváří extrémní hranu, která se při brzdění na mokré vozovce doslova zařízne do vodního filmu. Tento fakt zkracuje brzdnou dráhu. Proměnlivé úhly boků drážek spolu se směrovou orientací příčných vnitřních drážek vytváří vír ve vodě a tak ji lépe odvádí pryč z dezénu, minimalizuje se tím riziko aquaplaningu.

Kvalita podpořená mnoha testy

Jak uvádí výrobce, pneumatika získala v loňském roce mnoho ocenění v prestižních testech ve Francii a Německu. AutoPlus ohodnotil ContiPremiumContact 2 jako „Vítěz testu – 5 hvězdiček“. Vyzdvihovány byly zejména brzdné vlastnosti na suchu, chování na mokrém povrchu, ochrana proti aquaplaningu, velmi dobrý handling a vhodnost pneumatik pro sportovní jízdu. Podle německého autoklubu ADAC je pneumatika díky skvělým brzdným vlastnostem „Vysoce doporučitelná“ a stejné hodnocení dostala pneumatika i v testu Auto Bildu. Z další testů jmenujme ten časopisu Auto Zeitung, který pneumatika vyhrála a nebo test zaměřený na spotřebu paliva a brzdění na mokru, který prováděl časopis L'argus (2. místo).

ContiPremiumContact 2 uspěla v mnoha testechContiPremiumContact 2 uspěla v mnoha testech

Kupte si pneumatiky Continental Premium Contact 2 za výbornou cenu na www.pneumatiky.cz

Článek Pneumaiky Continental Premium Contact 2 nabízí 3-D drážky byl publikován 16. září 2010 v 00.00 v rubrice Letní pneu. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...