Čím vynikají oblíbené sportovní moto pneu?

Tagy:  moto pneu, Michelin PILOT POWER 2CT, Pirelli Angel GT, Bridgestone Battlax BT-023, prémiové pneu, motorsport, technologie, oblíbené pneumatiky

Čím vynikají oblíbené sportovní moto pneu?

Letošní teplé jaro láká na silnice spousty motorkářů. Nejen začátečníci si pak kladou otázku, co na svojí motorku obout. Kdo hledá to nejlepší, měl by se zajímat zejména o značky, které mají obrovské zkušenosti z výroby pro závodní účely.

Takřka synonymum pro závodní pneumatiky, to je francouzská značka Michelin. Supersportovní pneumatika Michelin PILOT POWER 2CT je vhodná nejen pro závodní okruhy, ale i pro běžné silnice. Hlavní výhodou je obsah se dvěma druhy směsi běhounu. Vzorek pneumatiky působí na první pohled poměrně jednoduše, drážky se nijak nerozdělují, jen mají proměnlivou šířku a ani jich není zbytečně moc.

Michelin PILOT POWER 2CT nabízí o dvacet procent měkčí směs na okrajích běhounu. Díky tomu má pneumatika dokonalý grip v zatáčkách. Motocykl na těchto pneumatikách lze v zatáčkách naklonit až pod úhlem 51,2 stupně. Pro znalce pneumatik této značky je na místě dodat, že se nejedná o nahrazení PILOT POWER, ale rozšířenou polozávodní verzi.

Sto deset let zkušeností z motosportu má i Pirelli, tato italská značka v současné době dodává pneumatiky do královské disciplíny, tedy Formule 1, kromě toho se může opírat o své zkušenosti z motocrossu a Moto GP. Moto pneu Pirelli Angel GT je sportovní pneumatika, občas po ní ale sáhnou i ti, kteří vybírají kvalitní cestovní obutí. Všichni si mohou být jistí, že své motorce dopřáli TOP technologie.

O jakou trojici technologií konkrétně jde? BIAS belted construction je speciální konstrukce s aramidovým páskem, která úspěšně tlumí vibrace a deformace při dynamičtější jízdě. Technologie Cross Ply construction značí, že je pneumatika složena z několika vrstev textilie potažené gumou. Pneumatika díky tomu vždy podává požadovaný výkon. Radiální konstrukce kostry je patentovaná technologie, která využívá konstrukci s ocelovým páskem. Ten umí měnit pevnost a pružnost celého obutí.

Pneumatiky Pirelli Angel GT patří k tomu nejlepšímu, co lze pořídit na motorku. Foto: www.pneumatiky.czPneumatiky Pirelli Angel GT patří k tomu nejlepšímu, co lze pořídit na motorku. Foto: www.pneumatiky.cz

Bridgestone Battlax BT-023 lze směle zařadit do segmentu sportovní i cestovní pneu. V každém případě si ale můžete být jisti, že se jedná o jednu z nejkvalitnějších motocyklových pneumatik na trhu. Bridgestone totiž patří k nejvýraznějším výrobcům, má bohaté zkušenosti z motosportu (dlouhodobě působí v MotoGP a na vývoji sériových pneumatik se tak podílí i Valentino Rossi) a investuje obrovské částky do dalšího vývoje a technologií.

Pneumatika Bridgestone Battlax BT-023 vyniká skvělou ovladatelností, vysokou mírou přilnavosti a v neposlední řadě i dlouhou životností. Co se týká technologií, je třeba zmínit tři nejpodstatnější. Silica Rich (a Silica Rich Ex) je unikátní směs zlepšující chování za mokra. Koho už na cestě nepřekvapila náhlá průtrž mračen? SACT je technologie pro přímou jízdu a zatáčení. Kombinuje dvě směsi v rámci konstrukce, aby vyhovovali jízdnímu stylu každého motorkáře. A technologie NanoPro-Tech účinně snižuje tření, zahřívání a deformace běhounu při otáčení pneumatiky.

Majitelé motocyklů, kteří dosud tápou, tak mohou s klidem sáhnout po výše zmíněných pneumatikách. Jedná se o ověřené značky oblíbené zejména u rivalů, kteří rádi sází na jistotu.

Článek Čím vynikají oblíbené sportovní moto pneu? byl publikován 21. května 2018 v 22.45 v rubrice Výrobci. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...